© Yorick Jansens

Politie zet gedrogeerde taxichauffeur aan de kant met klant aan boord

De politie van de zone Mechelen-Willebroek heeft tijdens de weekendactie 48 dronken bestuurders uit het verkeer geplukt. Onder hen een taxichauffeur die onder invloed was van cocaïne en met een cliënt onderweg was.

Van de 1200 autobestuurders die moesten blazen, waren er 48 positief, waarvan een kwart onder invloed van drugs achter het stuur zat. Dat was zelfs het geval voor een gecontroleerde taxibestuurder. “De man reed onder invloed van cocaïne. De passagier die hij vervoerde geraakte niet meer op zijn eindbestemming. Uiteindelijk stuurde de taximaatschappij een andere taxi ter plaatse om de klant naar huis te brengen. Acht andere taxibestuurders testten allen negatief”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

De gedrogeerde taxibestuurder was één van de veertien personen bij wie het rijbewijs onmiddellijk voor vijftien dagen werd ingetrokken. Er werden ook enkele beginnende bestuurders geverbaliseerd die onder invloed van cocaïne reden. Een van hen testte zelfs positief voor cannabis, cocaïne, amfetamines en opiaten.

Ook een hardleerse dronken bestuurder liep tegen de lamp. Dat was al voor de derde keer in minder dan acht maanden. Een Portugees was ook dronken en moest onmiddellijk 578 euro betalen. “Hij had geen geld op zak. Waarop we een wielklem aan zijn voertuig lieten bevestigen. Na enkele uren tijd had hij dan toch het nodige geld bij elkaar gesprokkeld”, gaat de hoofdinspecteur verder.

Tijdens de actie werden vier Roemenen geverbaliseerd omdat ze geen veiligheidsgordel droegen. Ze dienden allen een boete van 116 euro cash te betalen. Een persoon die dronken was, en de openbare orde verstoorde, werd administratief aangehouden en mocht zijn roes uitslapen in een politiecel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER