Angela Merkel in gesprek met de Italiaanse premier Giuseppe Conte.
Volledig scherm
Angela Merkel in gesprek met de Italiaanse premier Giuseppe Conte. © EPA

Merkel belooft Italië Duitse steun in vluchtelingencrisis

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft de nieuwe Italiaanse premier Giuseppe Conte Duitse steun beloofd in de omgang met de in Italië aankomende migranten. Dat heeft Merkel aan Conte gezegd tijdens diens eerste bezoek aan Berlijn sinds hij begin deze maand aan de macht kwam.

19 reacties

  • Elsje vervoort

    6 jaar geleden
    Dit is nu eens democratie op zijn best. De bevolking kiest een leider die nadien "omgepraat" wordt. "Omgepraat" kent vele facetten, gaande van goodwill, corruptie, chantage, mooie postjes, geld, bedreigingen tot zelfs moord. Feit is dat Merkel zich moeit in de binnenlandse keuken van een ander land. Nu gebeurt het openlijk, dit is eens iets anders. Meestal zijn het donkere achterkamers.
  • jean pierre Tibermont

    6 jaar geleden
    Merkel is met stip één van de domste Duitse leiders in de geschiedenis,haar fouten toegeven staat blijkbaar niet in haar woordenlijst !
  • Lutgard Crombez

    6 jaar geleden
    Ze heeft gans Europa naar de vaantjes geholpen!!!!
  • philippe vander haeghen

    6 jaar geleden
    Dat ze eerst maar het gigantisch probleem in Duitsland aanpakt.
  • Peter Van de Velde

    6 jaar geleden
    Das toch ongelooflijk, ze moet en ze zal ze binnen laten hé, da mens! En enkel en alleen maar om niet te moeten toegeven dat ze fout was in t ' verleden en om haar hachje te redden. Dan kan ze nog n tegenstander ompraten ook. Hopelijk doorzien ze haar vreselijk koppig karakter! Whir shaffen das, kan het niet meer horen!
  1. Merkel sluit compromis met CSU: geen grenscontroles voor 1 juli
    Duitsland

    Merkel sluit compromis met CSU: geen grenscon­tro­les voor 1 juli

    De partij van de christendemocraten in Beieren, de conservatieve CSU, geeft bondskanselier Angela Merkel (CDU) twee weken de tijd om met een Europese aanpak van de migratieproblemen te komen. Voor 1 juli zullen er geen vluchtelingen teruggestuurd worden, zodat Merkel in die periode een Europese oplossing kan vinden. Merkel heeft het compromis aanvaard, zo zei ze vanmiddag op een persconferentie. Ondertussen de Amerikaanse president Donald Trump heeft op Twitter zijn licht laten schijnen over de regeringscrisis in Duitsland.
  2. KIJK. “Genocide Joe, has got to go”: Pro-Palestijnse demonstranten verstoren fundraiser van Biden

    KIJK. “Genocide Joe, has got to go”: Pro-Palestijn­se demonstran­ten verstoren fundraiser van Biden

    De Amerikaanse president Joe Biden en zijn Democratische voorgangers Barack Obama en Bill Clinton waren donderdag in New York de hoofdpersonen op een met sterren volgepakte ‘fundraiser’, een evenement waarbij donaties werden opgehaald voor Bidens herverkiezingscampagne. De presidenten werden echter meermaals onderbroken door pro-Palestijnse demonstranten, vooral op momenten dat ze de Amerikaanse aanpak van de oorlog in Gaza verdedigden. “Schaam je, Joe Biden!” werd er geschreeuwd. Ook buiten had een grote groep betogers zich verzameld.