Het hotel in Rostov waar  Saoedi-Arabië verblijft.
Volledig scherm
Het hotel in Rostov waar Saoedi-Arabië verblijft. © AFP

Saoedi's veilig geland na "technisch probleem"

De Saoedische voetbalbond heeft gemeld dat de nationale voetbalselectie veilig is geland in de Russische stad Rostov, na wat genoemd werd een "klein technisch probleem" aan het vliegtuig.

1 reactie

  • Rudi De Groof

    6 jaar geleden
    Misschien Qatar Airways eens proberen ...
  1. FIFA-baas Infantino bejubelt WK in Saudi-Arabië, Saudische voetbalbond: “WK kan in zomer of winter”
    42

    FIFA-baas Infantino bejubelt WK in Sau­di-Ara­bië, Saudische voetbal­bond: “WK kan in zomer of winter”

    Saoedi-Arabië stelt zich als enige land kandidaat om het WK mannenvoetbal in 2034 te organiseren, zo maakte de FIFA dinsdag bekend. Het WK is zo weer op weg naar een uiterst controversiële organisator, nadat het mondiale toernooi eind vorig jaar nog neerstreek in het naburige (en tevens lang niet onbesproken op het vlak van mensenrechten) Qatar. Gianni Infantino, voorzitter van de Wereldvoetbalbond, is echter in zijn nopjes. “Voetbal verenigt de wereld meer dan welke sport dan ook”, reageert hij.
  2. De truken van de FIFA: wereldvoetbalbond paste regels in allerijl aan om WK in 2034 naar Saoedi-Arabië te krijgen
    PREMIUM
    51

    De truken van de FIFA: wereldvoet­bal­bond paste regels in allerijl aan om WK in 2034 naar Saoedi-Ara­bië te krijgen

    Human Rights Watch kan nog 100 statements schrijven. Amnesty International kan de executies nog eens oplijsten. Toch houdt een golf aan kritische opinies en protesten een WK voetbal in Saoedi-Arabië straks niet tegen. Daarvoor deelt golddigger voetbal net iets te lang de lakens met een omstreden kroonprins. Welke regels paste wereldvoetbalbond FIFA vorige maand in zeven haasten aan om het WK in 2034 in de richting van Saoedi-Arabië te duwen? En wordt dit het meest winstgevende toernooi ooit voor FIFA en de nationale bonden?