Aanvankelijk was de wetgever van plan de termijn tot 1 maart 2019 te verlengen. Nu is er een akkoord om de schenkers nog tot 1 september 2019 de tijd te geven om een verklaring tot behoud te laten opstellen.
Volledig scherm
Aanvankelijk was de wetgever van plan de termijn tot 1 maart 2019 te verlengen. Nu is er een akkoord om de schenkers nog tot 1 september 2019 de tijd te geven om een verklaring tot behoud te laten opstellen. © Thinkstock/BernardaSv

Erflaters krijgen meer tijd om erfenis te plannen

Wie bij leven een schenking deed, krijgt nog tot 1 september 2019 de tijd om te beslissen hoe zijn schenkingen bij overlijden moeten worden gewaardeerd. Dat is een jaar later dan gepland. Dat meldt De Tijd.

10 reacties

  • Anoniem

    6 jaar geleden
    De wetten worden op maat van de rijken en politici geschreven. Tommelein zijn blauwe vrienden zullen geen cent erf belasting betalen hun vermogen zit veilig in vennootschappen in het zonnige zuiden. Daarbij moet de gewone Belg met zijn klein pensioentje nog sparen voor het rusthuis of voor tegenslagen, die mensen hun riant pensioen is groot genoeg en hoeven zich geen zorgen te maken en kunnen op tijd alles wegschenken zoals, vader De Croo.
  • Richard Roose

    6 jaar geleden
    Erfbelasting is de grootste dievenstreek die er bestaat ! Op alles wat je hebt heb je al belasting betaald bij aankoop, op je loon waarmee je alles betaald heb je al eens belasting betaald, ieder jaar moet je nog eens belastingen allerhande betalen voor alles wat je hebt om het eigenlijk te 'mogen' gebruiken, en lig je in je put dan moeten je nabestaanden zich nog eens blauw betalen... een echte schande !
  • Jean-marc Geirnaert

    6 jaar geleden
    De partij van verandering doet hier ook niets aan, zoals steeds veel blabla maar geen boemboem. Spijtig. Moest dit een wet zijn die de bedrijven ten goede kwam, dan zouden de politiekers van NVA wel present geweest zijn, maar het gaat hier enkel om de gewone mens.
  • michel van dam

    6 jaar geleden
    ze kunnen van mij krijgen de sleutel van die kluis, alleen is deze zo leeg als mijn huis! heb alles verkocht, en leef lekker in een luxe hotel, en dat bevalt mij wel.
  • Hugo Van Haevre

    6 jaar geleden
    Onze staat de grootste dief allertijden, de erflaters hebben hier reeds alle belastingen op betaald, en dan persen ze uw erfgenamen nog eens uit als een citroen, bij uw overlijden, wij hebben zelf geen kinderen alleen nog paar nichtjes en een kozijn, 65% gaat naar de staat, hier bestaat toch een wet op woekerwinsten maar deze telt blijkbaar niet voor de staat