Kinderen in een opvangcentrum  van de Customs & Border Protection (CPB) in McAllen, Texas.
Volledig scherm
Kinderen in een opvangcentrum van de Customs & Border Protection (CPB) in McAllen, Texas. © EPA

Kritiek op Trump zwelt aan na schokkende geluidsopname van huilende kinderen die om ouders roepen

De woede over het inhumane en on-Amerikaanse immigratiebeleid van de regering van president Donald Trump is nog eens extra aangewakkerd nu geluidsopnames uit een detentiecentrum openbaar zijn gemaakt door de website ProPublica. Op de geluidsopnames zijn kinderen te horen die in het Spaans om hun vader of moeder schreeuwen.

128 reacties

  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Dirk Van Dessel: zijn Laura Bush, Melania Trump, en al die Republikeinen die dit veroordelen, dan allemaal "democrats"? Dit heeft nu eens niéts met links of rechts te maken, maar met menselijkheid of onmenselijkheid. Tenzij jij wil impliceren dat menselijkheid het privilege van "links" is?
  • DIRK VAN DESSEL

    6 jaar geleden
    Kritiek vanwege wie ? Van zich democratisch wanende "Democrats" die Trump zijn democratische overwinning via het kiesmannen-systeem niet gunnen of vanwege stroperig-sentimentele buitenlanders die wanen, op basis van een imaginaire authoriteit, zich te mogen bemoeien wat hun geenszins en in de verste verte niet aanbelangt ? "Als ieder zijn eigen stoep veegt, dan....."
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Als zelfs zijn eigen evangelist dit al beschamend vindt....
  • Erik Bertels

    6 jaar geleden
    Goede beslissing van Trump maar nog niet streng genoeg. Jan Ooms, jij zal het nooit begrijpen,...
  • ANNE CALLEBAUT

    6 jaar geleden
    Dit is zeker niet de manier waarop problemen rond illegalen moeten opgelost worden.Het is waanzin om kinderen in kooien te steken.Zij zijn totaal onschuldig en geen vragende partij om dit mee te maken.Dit zijn oorlogstaferelen.Misselijkmakend!