AFP
Volledig scherm
© AFP

Recordaantal vluchtelingen, maar heus niet allemaal onderweg naar Europa

Nooit eerder waren wereldwijd zoveel mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en vervolging. Het beeld dat juist Europa wordt overspoeld met asielzoekers klopt echter niet. Integendeel. Drie misverstanden over vluchtelingen ontkracht.

21 reacties

  • diane colman

    6 jaar geleden
    Nee Ze moeten terug want voor mij lijkt het een invasie en het gaat van kwaad naar erger....multicultuur op deze schaal is een regelrechte ramp voor onze cultuur, ons leven, ons sociaal stelsel enz... Europa laat ons in de steek en mutti Theresa zal zeker met ons geld onderhandelen om haar zin door te drijven... terugsturen is de enige optie ...
  • leen hanssens

    6 jaar geleden
    In het nieuws zien we nog 2 dingen: voetbal en de vluchtelingen.
  • bert paulussen

    6 jaar geleden
    Dit is een valse voorstelling van zaken. Je moet niet kijken naar absolute getallen, maar naar relatieve getallen: natuurlijk kan een groot land meer vluchtelingen absorberen dan een klein land. 1 ding is zeker: volgens Pew Research Center staat België in de EU - na Zweden - op de tweede plaats als het gaat om het aantal moslims per inwoner.
  • Raoul Hoylaerts

    6 jaar geleden
    de hele week gaat het over de escalatie van het'vluchtelingen'probleem en vandaag beelden we ons dat maar in...wie heeft wie betaald om ons dit voor te schotelen en ons proberen te sussen?ze komen niet naar hier maar alle dagen komen er bij.
  • Pascha Van Rossem

    6 jaar geleden
    mythe 5: we hebben al meer dan genoeg "gelukzoekers" onderdak verschaft. Als we nu niet snel de kraan dicht draaien dan verzuipen we in onze eigen miserie. Ons sociaal vangnet is helemaal naar de bliksem geholpen en we zullen nog vele jaren mogen bijdragen om ook deze put weer eens op te vullen.