AFP
Volledig scherm
© AFP

Persfotograaf onthult het hartverscheurende verhaal achter de foto van de huilende peuter

Een aangrijpende foto van een huilende peuter trekt de wereld rond. De foto belichaamt de schrijnende toestand aan de Amerikaans-Mexicaanse grens, waar al ruim tweeduizend kinderen van hun ouders werden gescheiden na aankomst in de VS. Bekroond persfotograaf John Moore vertelt hoe de foto tot stand kwam. 

26 reacties

  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Het gaat hierom: de aanpak is verkeerd. Trump is een harteloos wezen. Kijkt naar niets.
  • Jean West

    6 jaar geleden
    Als de fotograaf de waarheid zegt? Net zoals het kind in Syrië dat op verschillende foto's op verschillende plaatsen erg gefotografeerd en steeds gewond was.
  • André Gijbels

    6 jaar geleden
    kinderen lopen daarmee een trauma mee op, de druk op Trump moet op alle vlakken meer druk op gezet worden , wereld wijd
  • M. Smets

    6 jaar geleden
    Iedereen die hier commentaar op geeft in de zin van "illegaal is illegaal" of spreekt over emo-berichtgeving, doet dat omdat hij/zij zelf blij is niet in deze situatie te zitten. Zo lang zij er niet persoonlijk geconfronteerd mee worden, is het hun probleem niet maar dat van de anderen. Ze hebben waarschijnlijk meer medeleven met slechtbehandelde kippen. Wat een zielige, kleingeestige en verachtelijke struisvogelmentaliteit!
  • Gerda Rosiers

    6 jaar geleden
    Frank Trolley u vindt het dus normaal dat kinderen, zelfs heel kleine, van hun ouders gescheiden worden..... wanneer zijn Vlamingen zijn harteloos geworden?