ThinkStock
Volledig scherm
© ThinkStock

Gezin draagt "150 keer meer" bij aan Vlaams energiebeleid dan bedrijf

In verhouding draagt een gezin 150 keer meer bij voor het Vlaamse groenestroombeleid dan een groot bedrijf. Dat blijkt uit cijfers die de ABVV kon inkijken. "Is het correct dat gezinnen hiervoor opdraaien?", vraagt de vakbond zich af in De Morgen. Vlaams energieminister Bart Tommelein (Open Vld) nuanceert: "Als die bedrijven dezelfde prijs zouden moeten betalen als gezinnen, zouden er geen bedrijven meer zijn."

89 reacties

  • james vroman

    6 jaar geleden
    gratis bestaat wel degelijk alleen voor bedrijven ..wij betalen hun factuur ...iedereen helfie ....
  • Ronny Biesen

    6 jaar geleden
    Dank u Tommelein, voor uw "eerlijke" manier van bijdragen in de kosten. Zoals gewoonlijk worden wij belogen en bestolen.
  • Quinn Dreesen

    6 jaar geleden
    Bedrijven steken de facturen van energie in hun boekhouding als kosten en betalen NIETS. De hoge subsidies die ze krijgen worden ook niet belast en verdwijnen ook in hun zakken. Vindt u dit correct??
  • Stefanie van Dijk

    6 jaar geleden
    In plaats van subsidie te geven moeten ze bedrijven verplichten een deel van hun daken vol te leggen met zonnepanelen, veel bedrijven hebben er geen liggen omdat het ze niet genoeg oplevert maar ik zie de bui al hangen, klimaat eisen niet gehaald, gevolg = boete, en die boete gaan ze straks ook weer bij de gewone man halen en niet bij de bedrijven, en vooral niet bij de aristocratie
  • Hubert Vanmechelen

    6 jaar geleden
    - @ Vannaeken Jokke: de sosialist Johan Van De Lanotte verlaagde in 2014 de btw op elektriciteit van 21% naar 6 % om de koopkracht v/d burger te verhogen! Wie was tegen, de N-VA natuurlijk. Eventjes googelen voorkomt foute uitspraken.