De kuikens komen onder containers terecht, worden geschopt, op een ruwe manier gevangen en dan hardhandig in containers gegooid.
Volledig scherm
De kuikens komen onder containers terecht, worden geschopt, op een ruwe manier gevangen en dan hardhandig in containers gegooid. © rv

"Een helse lijdensweg van boer tot slachthuis": Animal Rights maakt schokkende beelden in kippenbedrijven

Een medewerker van Animal Rights heeft schokkende beelden gemaakt van hoe vleeskippen behandeld worden in de Belgische vleesindustrie. De medewerker heeft een twintigtal keren undercover gewerkt bij het grootste pluimvee-servicebedrijf van ons land en moest bij kippenbedrijven de dieren vangen en in containers gooien voor transport naar slachthuizen. Animal Rights spreekt van een “ruwe en respectloze behandelingen”.

100 reacties

  • An Vanautgaerden

    6 jaar geleden
    Onnodig pijn doen is ni nodig vind ik ook
  • Mario Bocque

    6 jaar geleden
    Dat is echt een kolfje naar de hand van mediageile RegelBen met ne camera voor hem !
  • Jana Mostmans

    6 jaar geleden
    Ik heb al een jaar krielkipjes en die zijn best slim en angstig en opmerkzaam. Pijn vind ik vreselijk en dat geldt ook voor eender welk dier..
  • Jana Mostmans

    6 jaar geleden
    Ik heb al een jaar krielkipjes en die zijn best slim en angstig en opmerkzaam. Ze zitten op mijn arm en volgen mij. Niemand zal ze ooit pijn doen. Ik eet nooit antibiotica plofkip meer!! Wel de lekkere eitjes.
  • Jil Heirman

    6 jaar geleden
    Wat opvalt is dat veelal mannen compleet harteloos op dit soort zaken reageren. Triestige meute.