12 juni: een kleine jongen en zijn vader worden aan de grens met Mexico in Mission, Texas opgepakt. De vader wordt vervolgd voor het plegen van een misdrijf, de jongen gaat apart naar een opvangcentrum voor kinderen. Dat is in het kort de nieuwe, strikte, toepassing van de immigratiewetten.
Volledig scherm
12 juni: een kleine jongen en zijn vader worden aan de grens met Mexico in Mission, Texas opgepakt. De vader wordt vervolgd voor het plegen van een misdrijf, de jongen gaat apart naar een opvangcentrum voor kinderen. Dat is in het kort de nieuwe, strikte, toepassing van de immigratiewetten. © AFP

Bestaat ze wel, de wet die kinderen van hun ouders scheidt en die Trump zelf "verschrikkelijk" vindt?

Hij vindt het een "verschrikkelijke wet" en het is de schuld van de Democraten dat ze bestaat: Amerikaans president Donald Trump is zelf hoegenaamd geen fan van het scheiden van kinderen van hun ouders wanneer ze illegaal de grens met de VS oversteken. Hij roept de Amerikanen dan ook al weken op om druk te zetten op de Democraten om het beleid te veranderen. Maar wat ís dat nieuwe beleid juist dat wereldwijd verontwaardiging opwekt en wie is er verantwoordelijk voor?

41 reacties

  • Micheline Gevers

    6 jaar geleden
    Bernaerts Diane::::Ik denk dat ik een juist antwoord heb gekregen op mijn vraag. Dank u wel!
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Johan Launders: ja, die wet bestond, maar sloeg énkel op minderjarigen die begeleid werden door mensen die niet hun ouders waren of van wie vermoed werd dat het niet hun ouders waren, dit om kindersmokkel tegen te gaan. Trump heeft die wet willens en wetens fout geïnterpreteerd. Dus niémand, laat staan een wet, die Trump verplicht om kinderen van hun eigen ouders te scheiden!
  • jintha peeters

    6 jaar geleden
    als president kan hij die direct ongedaan maken en wss bestaat hij nog niet eens kinderen sluit je niet op of scheid men niet van de ouders beeeld u eens in hoe het is voor een kind en wat zou jezelf doen als je moet vluchten
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Theo Schuermans: die beelden dateren inderdaad van 2016, maar daarop zie je dan ook geen "jankende kinderen". Omdat Obama geen kinderen scheidde van hun ouders. De geluidsopname van "jankende kinderen" is daarentegen wél recent.
  • heinz wolf

    6 jaar geleden
    Dit is een boodschap gericht aan al die hier zo onbenullig en harteloos zeveren: er bestaat in de VS geen wet voor soortgelijke gevallen en Obama heeft de gezinnen, niet ouders en hun kinderen apart in een gesloten instelling geplaatst. Word toch hier in België ook gedaan !!