Dreamstime
Volledig scherm
PREMIUM
© Dreamstime

"Een enorme groep werknemers draagt helemaal niks bij aan de maatschappij"

AD.nlHet barst van de 'onzinbanen'. Tenminste dat vindt de Amerikaanse hoogleraar antropologie David Graeber (57). Zijn remedie: meteen afschaffen, die bullshit jobs. "Ga iets écht leuks doen met je tijd."

34 reacties

  • Line B

    6 jaar geleden
    Onze politici hebben liever dat mensen op kantoor niets zitten te doen op kosten van de belastingbetaler, dan thuis niets doen. En die nietsnut op het werk pest de goed werkende collega naar een depressie! Een neerwaardse en destructieve spiraal..... terwijl zoveel mensen constructief willen bijdragen aan de maatschappij mits een kleine financiele vergoeding.....
  • Emi Hergersberg

    6 jaar geleden
    Erger nog .. er zijn er die ipv niks bij te dragen tot de maatschappij, ze ook nog bestelen en er van profiteren om hun zakken te vullen. Het onheil en decadentie ziet men pas ze van het toneel verdwenen zijn.
  • Floris Janssens

    6 jaar geleden
    die man heeft het over absurdistan landen o.a. belgie en in het bijzonder vlaanderen, enorme hoeveelheid bullshit banen bij gemeenten,provincies en ministeries en zgn fod's hier is het geen jobs,jobs,jobs maar vriendjespolitiek met profiteurs,bekwame mensen krijgen geen kans...
  • Wilfried Van der Jeught

    6 jaar geleden
    Deze man heeft het bij het rechte eind, dit heb ik vandaag nog ondervonden met het stadsbestuur van Gent, moest dit er niet zijn was het veel beter geweest en moest men bepaalde diensten afschaffen dan was er meer geld en men zou de afschaffing niet eens merken.
  • Anthony Daele

    6 jaar geleden
    Jean waarom ben jij dan geen werkgever ?!