Europese Raadsvoorzitter Donald Tusk wil dat economische migranten de toegang tot de EU ontzegd worden nog voor ze voet op EU-grondgebied hebben gezet.
Volledig scherm
Europese Raadsvoorzitter Donald Tusk wil dat economische migranten de toegang tot de EU ontzegd worden nog voor ze voet op EU-grondgebied hebben gezet. © REUTERS

EU overweegt migrantencentra buiten de unie

De Europese Unie gaat aan de slag met het idee om migranten die op zee worden gered over te brengen naar centra buiten de EU.  Op deze zogenoemde 'ontschepingsplatforms' moeten economische migranten snel worden gescheiden van vluchtelingen die bescherming nodig hebben, iets wat zou gebeuren in samenwerking met het VN-Hoog Commissariaat voor de Vluchtelingen (UNHCR) en de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM). 

56 reacties

  • eric debanne

    6 jaar geleden
    Eindelijk iets positief ! Maar hopelijk geen woorden maar daden ....eh
  • Merlijn Picavet

    6 jaar geleden
    Een begin, een zwak begin en helemaal geen oplossing voor de honderdenduizenden illegalen in België. Niemands anvraag behandelen die zijn land van oorsprong niet overtuigend kan aantonen, het is duidelijk dat dat bedriegers en criminelen zijn.
  • Ilse Van Boxstael

    6 jaar geleden
    De Amerikanen kunnen dit eens financieren, geen geld van Europa, gedaan met te betalen voor de gevolgen van hun oorlogen...!
  • Chantal Quirynen

    6 jaar geleden
    Zou het er dan eindelijk van gaan komen ?? Blijf op die nagel kloppen, Meneer De Wever en Meneer Francken tot eindelijk elke politieker het gaat snappen. Beter laat dan nooit.
  • Daniël Gyssens

    6 jaar geleden
    Ze voelen nattigheid maar te laat.De EU moet opgedoekt worden en wij moeten ons hier weer thuis voelen.