Archieffoto.
Volledig scherm
Archieffoto. © photo_news

Aantal bootmigranten over Middellandse Zee gehalveerd

BuitenlandHet aantal migranten dat over de Middellandse Zee Europa probeert te bereiken, is sterk afgenomen. Dat zegt de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM). Sinds begin dit jaar waagden naar schatting 40.000 mensen de overtocht, zowat de helft van het aantal tijdens dezelfde periode vorig jaar. Ook het aantal mensen dat bij de overtocht verdronken is, nam sterk af.

15 reacties

  • Richard Roose

    6 jaar geleden
    IOI... alweer een geldverslindende instelling, hoeveel honderden zijn er zo ? En wordt dat allemaal door onszelf gefinancierd ?
  • diane colman

    6 jaar geleden
    Internationale Organisatie voor Immigratie … wat een mooie titel toch hebben ze verzonnen voor een instelling die ons leugens wijs maakt, ons bedot langs alle kanten. Nee Dames en Heren we pikken dit niet langer....
  • schetz willy

    6 jaar geleden
    Allemaal mannen ,waarom vluchten die .Laffaarts die hun vrouw en kinderen achter laten om hier schoon weer te komen spelen op onze kosten.
  • Jef Lois

    6 jaar geleden
    Hoe is het mogelijk denken ze nu echt dat de mensen dom blijven wie geloofd dat nu nog. Denken ze nu echt dat we er nog in geloven de grenzen moeten volledig toen.
  • Jef Denijs

    6 jaar geleden
    Ik geloof er niks van. We moeten kunnen vermijden dat gelukszoekers, die geen recht hebben op asiel, de EU kunnen bereiken. De anderen kunnen we ter plaatse beschermen.