Douane onderschept voor 55 miljoen euro heroïne

© jhs

De douane heeft vorige maand een spectaculaire hoeveelheid heroïne onderschept in de Antwerpse haven. In een container met calciumcarbonaat die was bestemd voor een bedrijf in Kontich, zat ruim 945 kilo verstopt. Naar aanleiding van de vangst werden twee verdachten aangehouden.

De spectaculaire heroïnevangst, een van de grootste ooit in ons land, dateert van 18 mei. Speurders van de douane controleerden die dag een container met calciumcarbonaat (kalk), een industriële grondstof die vaak gebruikt wordt in de farmaceutische industrie en in de bouwsector.

“De lading calciumcarbonaat kwam van de haven van Bandar Abbas in Iran”, bevestigt Ken Witpas, drugsmagistraat en woordvoerder bij het parket van Antwerpen. “De bewuste container werd na onregelmatigheden op de scan onderworpen aan een grondigere fysieke controle. Naar aanleiding daarvan konden 57 zakken worden aangetroffen van telkens ongeveer 15 kilogram heroïne. De totale partij heroïne bedroeg 954,40 kilogram.”

Onmiddellijk na het aantreffen van de heroïne, die een geschatte straatwaarde heeft van ongeveer 55 miljoen euro, begonnen het Antwerpse parket en de federale politie met een onderzoek naar de smokkelaars achter het transport.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen