Het meisje verblijft momenteel samen met haar broer in een centrum in McAllen, Texas.
Volledig scherm
Het meisje verblijft momenteel samen met haar broer in een centrum in McAllen, Texas. © AFP

Tienjarig Mexicaans meisje met downsyndroom gescheiden van migrantenmoeder in VS

Een Mexicaans meisje van tien jaar oud dat het syndroom van Down heeft, is een van de duizenden kinderen die recent van hun ouders gescheiden werden aan de Amerikaans-Mexicaanse grens. Dat deelt de Mexicaanse minister van Buitenlandse Zaken mee.

14 reacties

  • Jozef Verlinden

    6 jaar geleden
    Allemaal leugens, ik geloof er niks van.
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Phil De Vleeschouwer: en hoe dikwijls moet er nog geschreven worden dat Obama géén kinderen van hun ouders scheidde voor jij zal stoppen die leugens te geloven? Zou Obama écht een pleidooi houden om dat niét te doen als hij het zelf ook deed? En wat die zever betreft over "in hun land blijven": het lijkt me de logica zelve dat dat meisje en haar moeder naar hun vader en echtgenoot wilden, die LEGAAL in de VS is!
  • an kobe

    6 jaar geleden
    Phil: dit gebeurde helemaal niet onder Obama. Het is een beleid van Trump, dat sinds mei 2018 in voege is. Onder Obama bestond de wet al die het wettelijk mogelijk maakt, maar de wet werd niet omgezet in beleid omdat het onmenselijk is. Laat je geen blaasjes wijsmaken door de Trump propagandamachine!
  • Tina Colpaert

    6 jaar geleden
    Allé ze hebben weer iets anders gevonden om mensen schuldgevoel en medeleven op te zadelen als ze in hun land blijven komen ze deze toestanden niet tegen punt opgelost!
  • Pascha Van Rossem

    6 jaar geleden
    De regel is dat je de Verenigde Staten niet zomaar mag binnenglippen ... dus ik heb ook geen enkel probleem met deze aanpak. Trump doet er tenminste iets aan om de instroom in te perken ... en dat het een succes is! Omdat iemand het syndroom van Down heeft wijzigt niets aan de situatie ... hiervoor gelden dezelfde wetten en regels. Misschien moeten onze "top ministers" eens ten rade gaan bij Trump om het migrantenprobleem aan te pakken.