Zware hinder door oliespoor van 500 meter op Antwerpse Ring: tot twee uur aanschuiven

Op de Antwerpse Ring richting Nederland is ter hoogte van Antwerpen-Zuid brandstof op de weg terechtgekomen. De brandweer kwam massaal ter plaatse om de rijbaan schoon te maken, waardoor er een tijdlang meerdere rijstroken versperd waren. Het fileleed is vrijdagochtend erg groot op zowat alle toegangswegen naar Antwerpen.

doro, mtm

Een vrachtwagen raakte vrijdagochtend een stuk ijzer dat op de weg was terechtgekomen. De brandstoftank van het voertuig raakte daarbij geraakt waardoor er olie op het wegdek belandde. De vrachtwagenbestuurder kon zijn lekkend voertuig 500 meter verder aan de kant zetten, niet ver van de oprit Berchem richting Nederland.

De brandweer was snel ter plaatse om de rijbaan schoon te maken, maar sinds 5.30 uur waren drie rijstroken versperd en ook de oprit Berchem werd voorlopig afgesloten. Rond 8.30 uur werd de weg weer vrijgemaakt.

Veel hinder

De hinder voor het verkeer is op alle toegangswegen naar Antwerpen echter nog altijd groot. Niet alleen op de Antwerpse ring zelf, ook op de toegangswegen is het vrijdagochtend tot twee uur lang aanschuiven geblazen. Op de E17 staat een file vanaf Haasdonk, op de E34 vanaf Sint-Gillis-Waas, op de A12 vanaf Schelle en op de E19 zelfs vanaf Mechelen, omdat er ter hoogte van Kontich door een ongeval ook nog eens twee rijstroken zijn afgesloten.

Om de Antwerpse ring te vermijden, proberen heel wat bestuurders om te rijden via de N16 over de Temsebrug of via de nog steeds tolvrije Liefkenshoektunnel. Ook daar is er volgens het Verkeerscentrum echter sprake van stilstaand verkeer door de grote drukte. “Vermijd de regio Antwerpen indien mogelijk blijft het beste advies”, klinkt het dan ook.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen