Direct naar artikelinhoud
Verenigde Staten

Melania's jas voor bezoek migrantenkinderen doet wenkbrauwen fronsen: "I really don't care, do u?"

Melania's jas voor bezoek migrantenkinderen doet wenkbrauwen fronsen: "I really don't care, do u?"
Beeld Twitter

De Amerikaanse first lady, Melania Trump, is onaangekondigd naar de grens met Mexico gereisd. Ze bezocht er onder andere een opvangcentrum voor kinderen van illegale immigranten die gescheiden werden van hun ouders na aankomst in de VS. Al had iedereen het achteraf enkel over haar jas.

"I really don't care, do u?" ("Het kan mij echt niet schelen, en jou?") stond te lezen op het kledingstuk, dat voor 39 dollar te koop is bij Zara. Op sociale media wordt ontzet gereageerd op die vestimentaire keuze. Volgens een woordvoerder zit er echter geen verborgen boodschap achter de tekst. "Het is een jas. Ik hoop dat de media na dit belangrijke bezoek aan Texas niet zullen focussen op haar kleding."

Twitter bericht wordt geladen...

Volgens haar echtgenoot zit er echter wel een boodschap achter de jas. Donald Trump plaatste gisteravond een bericht op Twitter waarin hij beweert dat Melania met haar jas wil zeggen dat ze zich niets meer aantrekt van het 'fake news' dat de Amerikaanse media zou verspreiden. "Melania heeft geleerd hoe oneerlijk ze zijn en ze trekt het zich niet meer aan!", voegde hij nog toe. 

Twitter bericht wordt geladen...

Opvangcentrum

Tijdens de vlucht verruilde Melania de jas voor een crèmekleurig exemplaar. De presidentsvrouw landde om 17.50 uur Belgische tijd in de gietende regen in McAllen in Texas. Ze bezocht er onder andere een opvangkamp waar momenteel 55 kinderen tussen 5 en 17 jaar oud vastzitten. "Ze wil zien wat het in werkelijkheid is", citeerde CNN een woordvoerster van de presidentsvrouw.

De kinderen, afkomstig uit Honduras en El Salvador, zijn door de Amerikaanse autoriteiten van hun ouders gescheiden. Anderen kwamen als niet-begeleide minderjarige aan. Melania informeerde bij het personeel naar de gezondheidstoestand van de kinderen en de condities waarin ze vertoeven.

Presidentsvrouw Melania landde donderdag om 17.50 uur Belgische tijd in de gietende regen in McAllen in Texas.Beeld REUTERS
"I really don't care, do u?" ("Het kan mij echt niet schelen, en jou?") stond te lezen op de jas van Melania, die voor 39 dollar te koop is bij Zara.Beeld REUTERS