Direct naar artikelinhoud
Binnenland

Verdachte vluchtmisdrijf in Antwerpen geeft zichzelf aan

Beeld ter illustratie.Beeld Photo News

Een van de verdachten van het vluchtmisdrijf in Antwerpen waarbij een fietser zwaargewond raakte, heeft zich aangegeven bij de lokale politie. Volgens de politie gaat het om de 18-jarige jongeman die als passagier geïdentificeerd was. De verdachte beweert echter dat hij achter het stuur zat. De tweede verdachte, die dus door de politie aanzien werd als bestuurder, blijft spoorloos.

Een 38-jarige man werd maandagavond op het kruispunt van de Luitenant Lippenslaan met de Binnensingel aangereden door een wagen die een manoeuvre uitvoerde hoewel het licht op rood stond. De fietser zelf had wel groen licht. Twee inzittenden van de wagen stapten uit, maar legden het zwaargewonde slachtoffer alleen even opzij. Ze stapten vervolgens opnieuw in hun wagen en gingen ervandoor via de nabije autostrade. Een getuige kon de nummerplaat noteren.

'Het gaat om de man die aanvankelijk als passagier was geïdentificeerd. Zelf zegt hij dat hij achter het stuur zat'
Willem MigomPolitiewoordvoerder

De lokale politie kon de voorbije dagen de twee verdachten identificeren. Gisterenavond heeft een van hen zich aangegeven. "Het gaat om de man die aanvankelijk als passagier was geïdentificeerd", zegt politiewoordvoerder Willem Migom. "Zelf zegt hij dat hij achter het stuur zat. Hij zal worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die zal beslissen over zijn aanhouding."

Geen rijbewijs

De jongeman die zich is komen aangeven, beschikt niet over een rijbewijs. De tweede inzittende, op wiens naam de wagen ingeschreven stond, is geen onbekende voor de politie en wordt nog opgespoord. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen wie er precies achter het stuur zat bij de aanrijding.