Direct naar artikelinhoud
Aangeboden door Lidl

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

WK voor foodies: hopelijk is Tunesië op het veld niet zo pittig als deze Tunesische tajine

De Rode Duivels spelen morgen hun tweede WK-match, tegen Tunesië. Omdat het belangrijk is je vijand goed te kennen, verkennen we de Tunesische keuken. Een populair gerecht daar? Pittige tajine met kefta!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
olijfolie
2 tl paprikapoeder
2 tl gedroogde oregano
1 kippenbouillonblokje + 100 ml water
2 blikken tomatenblokjes
1 el suiker
800 g rundergehakt
peper en zout
1 ei

Zo maak je het:

1. Verwarm een scheutje olijfolie in een tajine (of stoofpot) en stoof de ui en knolfook samen met de specerijen 3 minuten aan.
2. Los het bouillonblokje op in heet water en voeg samen met de tomatenblokjes en suiker toe aan de tajine. Laat 10 minuten pruttelen.
3. Kruid ondertussen het rundergehakt royaal met peper en zout en draai er balletjes zo groot als een walnoot van.
4. Leg de balletjes voorzichtig in de tomatensaus. Breek het ei over de saus. Zet het deksel op de tajine en laat een half uurtje prutellen op een zacht vuur, of tot de gehaktballetjes gaar zijn.

Mag het nog exotischer zijn? Probeer dan onze Pad Thai met scampi!

Zo maak je het:
Beeld Lidl
De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel