Deze Belgische robot op rupsbanden kan 700 schoten per minuut lossen

De Belgische wapenfabriek van Herstal en het bedrijf Milrem Robotics hebben een robot ontwikkeld voor wie geen enkel terrein te ruw is en die vanop afstand kan bediend worden. Hij kan zo’n 700 schoten per minuut lossen. Oorlogsmunitie uiteraard.

tg

De FNder ® Medium RWS is nog niet operationeel maar staat wel zo goed als op punt. Hij wordt vanop afstand bediend en kan ingezet worden als gewapend grondvoertuig.

Hij kan aanvallen zonder dat er slachtoffers vallen bij het leger dat het toestel gebruikt omdat de bedieners op veilige afstand kunnen blijven.

De eFNder ® Medium beschikt standaard over een 7,62x51mm FN MAG ® universeel machinegeweer dat zo’n 700 kogels per minuut kan afvuren. De robot is ook uitgerust met de modernste technologie om vijandelijke linies op te sporen.

Met de rupsbanden is ook geen enkel terrein te zwaar of te moeilijk.

Bovendien kan het wapen gemakkelijk worden vervangen door nog zwaarder geschut waarmee tot 1.100 kogels per minuut kunnen afgevuurd worden.

Een prijskaartje hangt er nog niet aan dit Belgische oorlogsspeeltje aangezien het om een prototype gaat dat FN Herstal zal presenteren op een aantal buitenlandse wapenbeurzen in de hoop orders binnen te halen voor de Belgische oorlogsrobot..

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen