De Smurfen en het Atomium hebben samen wat te vieren en dat mag gezien worden

© Atomium

© Atomium

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Het Atomium en de smurfen vieren dit jaar allebei hun 60ste verjaardag en om dat in de verf te zetten, kleurt een van de negen bollen van het Atomium blauw.

amaury michaux

Sinds woensdag waren hoogtewerkers van Dizziness in de weer om de creatie van striptekenaar Peyo op het Belgische monument te plaatsen. De firma staat normaal in voor de schoonmaak van de bollen van het Atomium, maar kregen deze week dus een andere job toegewezen. Vrijdag - na drie dagen plakken - was hun huzarenstukje afgewerkt. De tekening, die de hoogtewerkers geplaatst hebben, is 12 meter hoog en 9,5 meter breed.

Verlaagde prijs

De Smurf bestaat uit een sticker die onderverdeeld is in 45 strips van elk zo'n halve meter breed. De hoogte van de sticker varieert tussen de een en drie meter. De twee Belgische iconen die in 1958 het licht zagen, hebben voor hun verjaardag nog verschillende samenwerkingen op poten gezet. Zo kan je aan een verlaagde prijs zowel het Atomium als het Smurfenavontuur bezoeken in Paleis 4 van Brussels Expo. In de shop van het Atomium worden dit jaar ook heel wat Smurfenproducten verkocht. Aan het Centraal Station in een doorgang langs het Hiltonhotel werd eerder deze week een nieuwe muurtekening van de Smurfen ingehuldigd onder grote belangstelling. De Smurfenbol op het Atomium zal tot het einde van het jaar te zien zijn aan de Heizel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen