Verdachte van vluchtmisdrijf met zwaargewonde fietser in Antwerpen is niet aangehouden

Een van de verdachten van het vluchtmisdrijf van maandagavond in Antwerpen waarbij een fietser zwaargewond raakte, is vrijdag weer naar huis mogen gaan na zijn verhoor bij de onderzoeksrechter. De 18-jarige jongeman werd volgens het Antwerpse parket niet aangehouden.

gjs

Een 38-jarige man werd maandagavond op het kruispunt van de Luitenant Lippenslaan met de Binnensingel aangereden door een wagen. Twee inzittenden van de auto stapten uit. Ze maakten aanstalten om het slachtoffer te verplaatsen, maar toen enkele omstaanders tussenkwamen, stapten ze terug in de wagen en pleegden ze vluchtmisdrijf. Een getuige kon de nummerplaat noteren.

De lokale politie kon de voorbije dagen de twee verdachten identificeren. Donderdagavond heeft een van hen zich aangegeven. De politie had hem als de passagier geïdentificeerd, maar de 18-jarige beweert dat hij achter het stuur zat. Hij beschikt evenwel niet over een rijbewijs. De tweede inzittende wordt nog opgespoord. De 18-jarige beweerde hem amper te kennen. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen wie met de wagen reed.

De 18-jarige mocht na verhoor bij de onderzoeksrechter beschikken. Hij zal zich mogelijk later nog voor de politierechter moeten verantwoorden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen