Direct naar artikelinhoud
Tv-tips

4 tips voor een geslaagde tv-avond

When the war comesBeeld Screenshot Youtube

Je doet alsof je zwanger raakt voor een schoolproject. Maar plots gelooft iedereen je. Het overkwam een studente en ze maakte er een documentaire van. Of toch heeft u liever tv-avond met een goede klassieker? The Young Ones staan op het punt om te beginnen.

The Young Ones

Heruitzending van deze Britse sitcom uit de jaren 80 over de vier studenten Rick (Rik Mayall), Neil (Nigel Planer), Mike (Christopher Ryan) en Vyvyan (Adrian Edmondson) die samen een huis delen.

Om 20.10 uur op CAZ.

The Pregnancy Project

In Washington besluit een zeventienjarige studente om voor haar schoolproject over zwangere tieners te doen alsof ze zelf een kind verwacht. Ze tracht een objectieve en pragmatische kijk op de zaken te behouden, maar al snel draait haar project uit op een sociaal experiment met verstrekkende gevolgen.

Om 20.30 uur op VIJF.

Civilisations

Aan de hand van het werk van kunstenaars van onze tijd onderzoekt Simon Schama in de laatste aflevering van deze inspirerende cultuurhistorische BBC-reeks of kunst nog wel een bestaansgrond heeft in tijden van oorlogen, technologisch vernuft en doorgedreven winstbejag. Kan kunst een zinvolle betekenis geven aan de chaos, of dient het louter om een oase van rust en schoonheid te creëren?

Om 21.00 uur op Canvas.

When the War Comes

Gedurende twee jaar volgde de Praagse regisseur Jan Gebert de Slovaakse student Peter Svrcek, die in zijn vrije tijd tieners opleidt voor zijn paramilitaire organisatie Slovenski Branci. Peters doel is om een totalitair regime te installeren op basis van militaire discipline, gehoorzaamheid en angst. Goed gek? Zeker. Maar zelf neemt de extreemrechtse jongerenorganisatie zich bloedserieus. En de overheid lijkt Peters activiteiten best oké te vinden.

Om 21.55 uur op Canvas.