Direct naar artikelinhoud
Verkiezingen VS

"Trump schond handelsembargo Cuba"

"Trump schond handelsembargo Cuba"

Het Amerikaanse blad Newsweek heeft de Clintoncampagne een nieuw schandaal aangereikt om Trump op aan te vallen. De Republikeinse presidentskandidaat zou in 1998 het handelsembargo tegen Cuba hebben geschonden.

Trump stuurde toen een delegatie naar het eiland om de mogelijkheden tot zakendoen te onderzoeken in het geval de sancties versoepeld zouden worden. Tot zover is er niets illegaals aan de hand. Maar Newsweek meldt dat er volgens voormalige werknemers en interne documenten minstens 68 duizend dollar zou zijn uitgegeven tijdens het bezoek, en dat was wél verboden. De betaling zou zijn gedaan door een van Trumps ondernemingen, Trump Hotels.

Twitter bericht wordt geladen...

Een campagnemedewerker van Clinton noemt de onthulling in The Guardian "het complete tegenovergestelde van Trumps herhaaldelijke verklaringen dat hij alle kansen om in Cuba te investeren heeft afgewezen. Dit laat zien dat Trump zijn eigen gewin altijd voor het nationaal belang zal laten gaan – en er zonder blozen over liegt."

Trumps campagnemedewerker heeft toegegeven dat er destijds geld is uitgegeven in Cuba. De onthulling kan hem stemmen kosten van rijke Cubanen in de VS, aan wie Trump eerder had beloofd nooit een cent uit te geven in Cuba zolang er een Castro aan het hoofd staat.