Nu ook cohousing in beschermd klooster ... voor vijftigplussers

© if

Het karmelietessenklooster in de Theresianenstraat, tot 2008 een slotklooster, krijgt een opvallende nieuwe bestemming. Volgend jaar nemen 25 vijftigplussers er hun intrek. De unieke locatie wordt ook opengesteld voor de buurt.

Tuly Salumu

Samenhokken in stijl, dat zien steeds meer Gentenaars op leeftijd wel zitten. Cohousingprojecten duiken overal in de stad op. Nu wordt het misschien voor het eerst ook mogelijk in beschermd erfgoed: het prachtige karmelietessenklooster dat achter de lange witte muur in de Theresianenstraat schuilt.

“Veel mensen worden rond hun vijftigste geconfronteerd met een nieuwe levensfase. Als hun kinderen eenmaal het huis uit zijn, blijven ze achter in een leeg nest dat te groot is om te onderhouden. Wij bieden hen een iets kleinere, individuele woonunit aan, aangevuld met grote gemeenschapsruimtes”, zegt Steven D’Haens, een van de initiatiefnemers. “Met ons project De Living willen we die mensen een nieuw perspectief bieden: samenwonen met vrienden in een warme omgeving, en dat tot hun laatste adem.”

INFO

Infoavond ‘De Living’ op 24 november om 19.30 uur in Theater Tinnenpot.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen