Familie wanhopig op zoek naar getuigen dodelijke aanrijding

© Photo News

De veertienjarig Ines Yousfi werd vorige week aangereden toen ze de Romeinsesteenweg overstak en overleefde het ongeval niet. Terwijl het parket bezig is met het onderzoek, gaat haar familie zelf ook op zoek naar getuigen.

ycs

Het ongeval vond plaats op dinsdag 20 september op het kruispunt van de Romeinsesteenweg met de Antwerpselaan. De veertienjarige Ines, die bij haar moeder in Strombeek woont, zou de steenweg overgestoken hebben op een zebrapad toen ze werd aangereden door een personenwagen. Ze overleed twee dagen later aan haar verwondingen.

De 59-jarige man die haar aangereden had, bleef na de aanrijding ter plaatse. Volgens het parket was hij niet onder invloed van alcohol of drugs. Uit de eerste vaststellingen bleek ook dat hij niet te snel reed. Hij werd verhoord door de politie en nadien vrijgelaten.

Inmiddels zoekt de familie via sociale media getuigen. “Het is 's ochtends druk op de plek waar ze overreden is”, vertelt een erg aangeslagen Rachid Yousfi, de vader van Ines. “Iemand moet iets gezien hebben.”

“We willen gewoon weten wat er gebeurd is. Er zijn heel wat tegenstrijdigheden in het verhaal van de chauffeur. Hij zou haar niet gezien hebben, maar zou tegelijk wel gezien hebben dat ze bezig was met haar gsm. Het lijkt erop dat de chauffeur zich wil indekken. Bij het ongeval werden geen remsporen gevonden.”

“Mijn dochter had een heel sterke band met mij en mijn 19-jarige zoon. Ik wil niet dat ze voor niets gestorven is. Als we het hele verhaal kennen, kunnen anderen daaruit leren.”

Ines werd vrijdagmiddag begraven in Marokko. Wie meer info heeft over het ongeval kan de familie contacteren op 0498-45.49.83.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen