Dodelijke klap met brommer: “Motorfiets had hij net gekocht, als alternatief voor de bus”

© ptb

© ptb

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Twee mannen van 33 zijn donderdagavond om het leven gekomen toen ze met hun motorfiets tegen een vlaggenmast waren gereden aan Talbot House.

Thijs Pattyn

Een motorfiets botste donderdagavond omstreeks 22.30 uur — tegen de rijrichting in — op een vlaggenmast aan Talbot House in de Gasthuisstraat in Poperinge. Door de klap knakte de mast om.

Passagier Pieter Vitse (33) uit Poperinge was op slag dood. De hulpdiensten probeerden bestuurder Zefanja Floor (33) nog te reanimeren, maar er kon geen hulp meer baten. De brandweer schermde de plaats van het ongeluk af met een tent en het parket stelde een deskundige aan, maar de precieze oorzaak blijft nog onduidelijk.

“We zijn gek op Zefanja. Hij had een goeie inborst”, zeiden de ouders van de Poperingenaar. “Hij had een zeer goede band met zijn twee broers en zus. Ze zorgden goed voor elkaar. Hij kon bij zijn familie terecht en omgekeerd. Hij laat ook twee kinderen achter, waar hij dolgelukkig mee was. De motorfiets had hij net gekocht en al eens getoond aan zijn broers in Ieper. Voor hem was dat een alternatief voor de bus. Hij moest geregeld van Poperinge naar Roeselare voor inspuitingen tegen artrose. Door die aandoening kon hij zijn werk als loodgieter niet meer uitoefenen. Natuurlijk houdt een ouder het hart vast als een kind daarmee gaat rijden.”

“Het is voorlopig nog gissen naar de oorzaak van het ongeval. Zijn uitrusting en helm waren alleszins in orde”, zeggen de ouders. Zefanja had het niet altijd gemakkelijk.

“Hij heeft moeilijke periodes gekend. Maar de laatste tijd ging het veel beter met hem”, aldus de ouders.

Zoon van politie-inspecteur

Het andere slachtoffer, Pieter Vitse, is de zoon van een politie-inspecteur uit Poperinge. Hij was zes jaar geleden en veertien jaar geleden al betrokken bij ernstige verkeersongevallen op respectievelijk de Couthoflaan en de Poperingseweg.

Zefanja wordt begraven in de aula van het Uitvaartcentrum Demuys in Poperinge op donderdag 6 oktober om 10.30 uur, Pieter wordt in dezelfde aula begraven op maandag 3 oktober om 10 uur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen