© Olivier Matthys

© Boxing Stars

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Deze twee nieuwe Vlaamse zenders kan u bekijken

Vanavond geeft Medialaan met een BV-boksmatch het startschot van Caz, donderdag doopt SBS haar derde telg Zes. Wat is er op die zenders te zien?

tove

Caz

Vanaf: zaterdag 1 oktober om 20.40u

Te vinden op: kanaal 8 bij Proximus en TV Vlaanderen, kanaal 9 bij Telenet

Zender van: Medialaan

Baseline: kaskrakers en meer

Aanbod: veelal Amerikaanse films (elke dag rond 20.35u) en Amerikaanse series. Daarvoor is de zender gaan grasduinen in het verleden (The A-Team, Married With Children…), zoals in het aanbod van 2BE/Q2. Reeksen als Ray Donovan en Game of Thrones worden a rato van enkele afleveringen per avond opnieuw uitgezonden vanaf de start, zodat de kijkers later bij de nieuwe jaargangen op Q2 helemaal mee zijn. Ook Dexter, True Blood en Las Vegas zitten in het aanbod. Qua films grijpt men vooral naar de goede klassiekers: The Godfather, True Grit, The Shawshank Redemption. Humor is er onder andere met Live at the Apollo.

Vlaams? Om de start extra luister bij te zetten is er zaterdagavond Boxing Stars, waar BV’s de boksarena betreden. VTM-sportjournalist Maarten Breckx neemt het op tegen Viktor Verhulst, zoon van Studio 100-baas Gert en lief van K3-zangeresje Marthe. Vervolgens slaan ex-K3’tje Josje en ‘Ketnetster’ Olga Leyers op elkaars bekende gezicht. Afsluiten doen Guga Baul en ‘Thuis’-acteur Bill Barberis.

Verder is de nieuwsdienst al een hele tijd bezig met een documentairereeks over de Special Forces, een elite-eenheid van het Belgische leger. De reeks komt nog dit najaar op het scherm.

Ambitie: Acht, het kanaal waar Caz op te zien is, werd zeer slecht bekeken. ’s Avonds schommelden de kijkers tussen enkele honderden en duizenden kijkers. Medialaan hoopt zo snel mogelijk op haar doelgroep 1% te halen en stelselmatig verder te groeien.

Zes

Vanaf: donderdag 6 oktober om 18u

Te vinden op: kanaal 16 bij Proximus, kanaal 14 bij Telenet en kanaal 9 bij Orange en TV Vlaanderen.

Zender van: SBS Belgium

Baseline: USA, all day

Aanbod: uitsluitend Amerikaanse films en series. De openingsfilm wordt Harry Potter and the Chamber of Secrets. Per dag zal men qua films met thema-avonden werken. Blockbusters komen op maandag, familiefilms op woensdag. Andere avonden zijn voor classics en actiefilms. Op vrijdag zijn er marathonuitzendingen van de nieuwe serie Zoo en op zondag lanceert men het in de VS succesrijke Supergirl en Arrow. Op zaterdag grabbelt men afleveringen uit het ruime aanbod van de CSI-series.

Ambitie: een consequente film- en seriezender aanbieden aan de consument. Vroeger zat veel van het Zes-publiek op Vier, maar die zender richt zich steeds meer op Vlaamse content.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER