Weyts werkt aan app die waarschuwt voor files en ziekenwagens na talrijke kop-staartaanrijdingen

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil een gratis app laten ontwikkelen die bestuurders waarschuwt voor files en bijvoorbeeld ook voor naderende ambulances. Een offerte zou dit najaar gelanceerd worden, zegt de minister. Weyts kondigt de app aan in een reactie op een oproep van automobilistenorganisatie VAB om iets te doen aan "de talrijke kop-staartaanrijdingen met vrachtwagens".

81 reacties

  • Glenn Zegikniet

    6 jaar geleden
    Je mag geen GSM gebruiken achter het stuur, maar ze ontwikkelen dan wel een APP om file-gegevens door te geven... APP hier, APP daar, gewoon meer controles zouden al veel tewerkstellen en het gevoel van onstrafbaarheid ferm doen dalen. Daarnaast zijn de dynamische verkeersborden niets waard, want de snelheid wordt verminderd zonder dat er vermeld wordt waarom, dus worden ze genegeerd.
  • Fredien Vandervekens

    6 jaar geleden
    Het is nog heel onduidelijk, maar met die Ben Weyts, is er iets. Waarschijnlijk "heel wat", aub DW dat was toch eenmalig, mogen we aannemen ?
  • Cor Vermonden

    6 jaar geleden
    Hij kan beter de lichte vrachtwagens en trucks met een niet Belgische nummerplaat verbannen of extra zwaar belasten zoals er al andere Europese grootlanden doen.
  • censor

    6 jaar geleden
    Al die nevenactiviteiten achter het stuur, gsm beantwoorden, sms controleren, berichten zenden, gps instellen, papierwerk, daar wringt het schoentje Weyts...ik dacht dat je iets snuggerder was.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Pipo de clown heeft het weer gevonden. Je mag toch geen GSM gebruiken achter het stuur !