Broers en pa van gruwelijk misbruikt meisje in de cel

© rr

© rr

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Twee Antwerpse broers en hun vader, die deze zomer bij verstek tot 9 en 10 jaar gevangenis zijn veroordeeld voor het jarenlange misbruik van hun minderjarige zusje/dochter, zijn opgepakt en zitten opgesloten in de gevangenis. Twee van de drie krijgen een nieuw proces. Dat schrijft de Gazet van Antwerpen.

JONATHAN BERNAERTS

“Hoe kan het slachtoffer, na alles wat ze heeft meegemaakt, nog opgroeien tot een relatiebekwame en evenwichtige vrouw? Haar thuis moet een hel geweest zijn. Ze leefde voortdurend in angst.”

De correctionele rechtbank haalde begin juli fel uit naar drie leden van de familie B. uit Antwerpen. Vader Haki (49) en zonen Edison (25) en Daniël (24) – allemaal spoorloos op dat ogenblik – kregen bij verstek celstraffen van 9 en 10 jaar voor het jarenlange misbruik van hun toen minderjarige zusje en dochter.

Drietal zit gewoon thuis

Gevreesd werd dat de daders naar het buitenland waren gevlucht. Dat bleek niet het geval te zijn. Nadat de rechtbank de onmiddellijke aanhouding had bevolen, werd het drietal midden augustus opgepakt door arrestatieteams van de politie. De drie zaten gewoon thuis, in de Antwerpse binnenstad. Momenteel zitten ze opgesloten in de gevangenis van de Begijnenstraat.

Vader Haki en zoon Edison tekenden meteen verzet aan tegen hun veroordeling en krijgen nu een nieuw proces. De jongere broer Daniël liet de tijd om verzet aan te tekenen verstrijken, waardoor hij zich alleen nog tot het hof van beroep kan wenden.

Aangerand, verkracht, geslagen

De zaak draait rond M., een meisje van intussen 18 jaar. In december 2009 – ze was toen 12 jaar – werd ze door haar broer Daniël voor het eerst misbruikt. Het bleef niet bij één keer. Geregeld werd het meisje aangerand, verkracht en geslagen.

Toen haar oudere broer Edison en later haar vader Haki het misbruik ontdekten, eisten ook zij het meisje op om hun lusten erop bot te vieren. De zaak kwam pas eind 2014 aan het licht, toen haar zus en een vriendje naar de politie stapten.

Bij de politie schreeuwden Haki en zijn twee zonen hun onschuld uit. De verklaringen van M., waarin ze het misbruik tot in de puntjes beschreef, deden ze af als leugens.

Haki en Edison verschijnen volgende week opnieuw voor de rechtbank.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen