© © Tom Palmaers

Man uit Mol komt om bij zwaar ongeval met spookrijder in Nederland

Bij een ernstig ongeval met twee voertuigen op de A2 bij Best zijn vrijdagavond om 23u10 twee mensen om het leven gekomen. Een van hen is een 51-jarige man uit Mol. Het andere slachtoffer is de spookrijder, een man van 84.

dst

De spookrijder, die alleen in de wagen zat, reed zo’n twaalf kilometer tegen het verkeer in voordat hij uiteindelijk frontaal op de wagen van de Belg botste. Bij de 51-jarige man uit Mol zaten nog een 49-jarige vrouw uit het Nederlandse Oirschot en haar 14-jarige zoon. Beiden werden zwaargewond naar een ziekenhuis vervoerd.

Tijdens de spookrit kwamen op het alarmnummer 112 tientallen telefoontjes van andere weggebruikers binnen. Hulpdiensten waren een paar uur bezig met onderzoek en het opruimen van de weg, die bezaaid lag met brokstukken.

“Afschuwelijk dat hen dit is overkomen”

De Nederlandse Omroep Brabant interviewde een jong koppeldat net een botsing met de spookrijder kon vermijden. Beiden zijn heel erg onder de indruk van wat ze gezien hebben. “Ik ben blij dat we veilig thuis zijn aangekomen. Het was een vreselijk eng moment, om nooit meer te vergeten”, zegt Thomas Leppers.

“Ik zag die malloot in volle vaart op ons af rijden. Ik gaf een flinke zwaai aan het stuur en schoot met mijn auto naar rechts. Het scheelde een fractie van een seconde of we konden het waarschijnlijk niet meer navertellen.”

“Ik vraag me echt af wat deze man nu bezielde. Hij speelde met mensenlevens.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER