500 senioren dansen “Waka Waka” in Centraal Station

Op de beats van Waka Waka van Shakira hebben meer dan 500 ouderen een flashmob gedanst in de hal van het Centraal Station in Antwerpen. Met een lijndans deden de senioren, komende uit alle Vlaamse provincies, een oproep voor “leefbaar pensioen en betaalbare zorg voor iedereen, wereldwijd”.

dst

Wat begon als een dans tussen een tienjarig jongetje en een oudere dame, draaide zaterdag uit op een lijndans met honderden ouderen en sympathisanten. Op de Internationale Dag van de Ouderen is de actie het hoogtepunt van de campagne voor solidariteit.

De organisaties wijzen erop dat in 2050 een vijfde van de wereldbevolking ouder dan zestig is en dat de situatie op vlak van zorg en pensioenen in vele landen zorgwekkend is.

“Weinig landen hebben een beleid dat rekening houdt met de gevolgen van de vergrijzing. We dansen vandaag om een leefbaar pensioen voor iedereen te realiseren, om de mensenrechten ook voor ouderen te garanderen en om de toegang en de betaalbaarheid van de gezondheidszorg te waarborgen”, zegt Mieke Peeters, voorzitter van OKRA.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER