© Victoriano Moreno

Man (34) belaagd door groep mannen en opzettelijk aangereden onder de ogen van politie

Een 34-jarige man is afgelopen nacht in Merksem zwaargewond geraakt toen hij tijdens een vechtpartij opzettelijk werd aangereden door een auto. Opmerkelijk: de feiten gebeurden onder de ogen van de politie, die probeerde om de man te beschermen tegen een groep mannen die het op het slachtoffer hadden gemunt

vdaa

De feiten gebeurden afgelopen nacht aan de Lambrechtshoekenlaan in Merksem. “We kregen de melding van een incident op die locatie”, stelt Wouter Bruyns, woordvoerder van de politie. “De patrouilles die ter plaatse kwamen, merkten een groep op die geagiteerd was. Bij het zien van een man raakten de gemoederen oververhit. Zij wilden deze man aanvallen, waarop onze collega’s hem dienden te ontzetten.”

“Op een gegeven moment kwam er een voertuig aanrijden dat dezelfde man probeerde te overrijden. De man kwam op de motorkap terecht. Bestuurder en passagier van het voertuig stapten uit en begonnen op de zwarte man te stampen.”

De politie arresteeerde een aantal verdachten. Twee gewonden werden overgebracht naar het Jan Palfijnziekenhuis. Een man (34) liep zware verwondingen op, maar verkeert niet in levensgevaar. Volgens getuigen was er ook wapenvertoon en zou er geschoten zijn. “Er werd ter plaatse een patroon aangetroffen. De zaak wordt onderzocht.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer