© © VRT 2014

Antwerps regisseur Robbe De Hert financieel aan de grond

De Antwerpse filmregisseur Robbe De Hert kampt met zware financiële problemen, en ook met de gezondheid van de maker van onder meer ‘De Witte van Sichem’ gaat het achteruit. In Het Laatste Nieuws vertelt de 74-jarige De Hert over zijn situatie.

‘De Witte Van Sichem’, ‘Zware Jongens’, ‘Lijmen/Het Been’, het zijn maar enkele van de films op het palmares van Robbe De Hert. In 2006 kwam hij bij de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen nog op voor Rood!, sindsdien leeft de regisseur buiten de schijnwerpers.

Antwerpenaren die naar de cinema gaan in de UGC aan de De Keyserlei zijn De Hert misschien al wel eens tegengekomen. De zeventiger passeert er nog gemiddeld vijf keer per week. Helemaal gratis, voor de rest van z’n leven. Die belofte maakte Kinepolis hem ook, maar daar is nooit iets van gekomen. “Dat wéten ze daar zelfs niet meer”, zegt De Hert in Het Laatste Nieuws. “Als ik er aan de kassa kom, die jonge gasten kénnen mij niet eens. En om dat dan elke keer te moeten uitleggen? Ja zeg. Zo ben ik dan ook weer wel. Dat ik vertik om te zeggen wie ik ben.”

Muizen in appartement

De Hert woont nu in een OCMW-appartement op het Zuid, maar echt comfortabel is het daar ook niet. “Het ergste vind ik nog de muizen”, vertelt hij. “Maar het OCMW wil niks doen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER