BUITENLAND. Chadli scoort in gelijkspel West Brom, basisspeler Meunier wint met PSG

Chelsea zette met gemak Hull opzij met 0-2 in de Premier League, terwijl Chadli scoorde in het 1-1 gelijkspel van West Brom. In Duitsland bleef Bayern steken op 1-1 tegen Köln. Thomas Meunier kreeg een basisplaats bij PSG op bezoek bij Bordeaux en mocht mee vieren na de 0-2 zege.

vtvn, jtp, rahe

PREMIER LEAGUE. Driepunter Liverpool, eenvoudige zege Chelsea

Geen Belgen in de basiself van Jurgen Klopp. Loris Karius kreeg opnieuw de voorkeur op

Simon Mignolet

en

Divock Origi

mocht pas in de 85e minuut invallen. Swansea kwam al in na acht minuten op voorsprong via een goal van Leroy Fer. Randje buitenspel tikte hij op een door Liverpool zwak verdedigde hoekschop alleenstaand binnen. Na de pauze pakte Liverpool uit met een heuse stormloop en na 54 minuten zorgde Roberto Firmino voor de gelijkmaker door een voorzet van aanvoerder Jordan Henderson binnen te koppen. In de 84e minuut kregen de Reds dan een strafschop. Een lichte, want Firmino ging wel erg makkelijk naar na contact met Angel Rangel. James Milner maalde er niet om en bezorgde Liverpool de zege 1-2. Al liet Mike van der Hoorn in de slotminuut nog een niet te missen onbenut voor de Swans, waar coach Francesco Guidolin naar alle waarschijnlijkheid voor het laatst op de bank zat.

Chelsea ging op bezoek bij Hull City met

Thibaut Courtois

en

Eden Hazard

in de basis. Hazard werd tien minuten voor tijd naar de kant gehaald. Op dat moment stond het al 0-2 voor Chelsea, na twee goals snel na elkaar van Willian en Diego Costa. Dat was meteen ook de eindstand, Chelsea wint voor het eerst in drie wedstrijden en springt naar een zesde plaats in de stand. Hull City wacht al vijf wedstrijden op een nieuwe zege en is na een schitterend seizoenbegin teruggezakt naar een vijftiende plaats in de stand.

Nacer Chadli werd door Roberto Martinez terug opgeroepen voor de Rode Duivels nadat hij het EK in Frankrijk moest missen, en dat vierde de aanvaller bij zijn nieuwe ploeg West Bromwich Albion in stijl. Na 35 minuten scoorde hij de 0-1 voor West Brom op bezoek bij Sunderland na een snelle tegenaanval. Sunderland, waar Jason Denayer de wedstrijd volmaakte als linksback, kwam echter nog langszij in de slotfase, Patrick van Aanholt duwde de 1-1 eindstand tegen de touwen. Adnan Januzaj ontbrak met een enkelblessure.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Premier League!

CHAMPIONSHIP. Odoi verliest na goal Sylla

In de Engelse tweede klasse was Denis Odoi met Fulham aan zet tegen Queens Park Rangers. Odoi stond de volledige wedstrijd tussen de lijnen en zag hoe Conor Washington QPR na twintig minuten op voorsprong bracht met een afgeweken schot. Tom Cairney miste eerder in de wedstrijd al een strafschop voor Fulham in de vijfde minuut. In de tweede helft bracht Tim Ream zijn team terug op gelijke hoogte met een doelpunt in de 47e minuut. Bij QPR mocht voormalig Anderlecht-aanvaller Idrissa Sylla invallen en hij bedankte zijn coach met het winnende doelpunt in de 87e minuut van de wedstrijd. Fulham kreeg wel nog een uitgelezen kans op de gelijkmaker in de absolute slotfase, maar Sone Aluko miste ook de tweede strafschop van de wedstrijd voor Fulham. Door de nederlaag blijft Fulham in de middenmoot van de rangschikking bengelen.

Bekijk hier de uitslagen en de stand in de Championship!

BUNDESLIGA. Bayern blijft steken op gelijkspel

Bayern Munchen is op een valse noot aan de maand oktober begonnen. Het bleef steken op een 1-1 gelijkspel in eigen huis tegen Köln, dat een sterk seizoenbegin kent. Joshua Kimmich opende de score vijf minuten voor halfweg, zijn vijfde goal al in zes wedstrijden. Anthony Modeste knalde in minuut 63 echter de gelijkmaker voor Köln binnen.

Carlo Ancelotti had bij Bayern een eerste basisplaats van het seizoen in petto voor de langdurig geblesseerde Arjen Robben. De Nederlander maakte een actieve indruk, maar het was Joshua Kimmich die Bayern op voorsprong schoot. Op aangeven van Juan Bernat liet hij Keulen-doelman Timo Horn kansloos in de 40e minuut. In de tweede helft was het Anthony Modeste die de Allianz Arena liet opschrikken toen hij in de 63e minuut de bal voorbij Manuel Neuer in doel kreeg. Bayern ging nog voluit op zoek naar de winnende treffer, maar doelman Horn en het doelkader lieten zich niet meer verschalken.

Het gelijkspel betekent voor Bayern München het eerste puntenverlies van het seizoen. De recordkampioen begon de competitie imponerend met vijf overwinningen op rij en een karrenvracht aan doelpunten.

Borussia Dortmund ging met de billen bloot op bezoek bij Leverkusen. Het werd 2-0 na doelpunten voor Mehmedi voor de rust en Chicharito diep in de tweede helft. Voor Dortmund is het de eerste nederlaag in vier matchen, het zakt een plaatsje in de stand en staat nu derde op vier punten van leider Bayern München.

Bekijk hier de uitslagen en de stand in de Bundesliga!

LIGUE 1. Meunier wint makkelijk met PSG, Monaco haalt uit en owngoal Vanden Borre

Paris Saint-Germain heeft zaterdag met 2-0 gewonnen van Bordeaux op de achtste speeldag van de Franse Ligue 1. De Uruguayaan Edinson Cavani was de matchwinnaar met twee doelpunten. Thomas Meunier kreeg een basisplaats en speelde de volledige wedstrijd.

Lees verder onder de foto!

Paris Saint-Germain is de competitie niet geweldig begonnen met onder andere de nederlaag tegen Toulouse van vorige week. Tegen Bordeaux ging het thuis wel uitstekend van start met een doelpunt van Edinson Cavani in de derde minuut op aangeven van Angel Di Maria. In de 30e minuut deed de Uruguayaan daar nog een doelpunt bij door een voorzet van linksachter Layvin Kurzawa prachtig achter zijn steunbeen in doel te deviëren.

Thomas Meunier kreeg een basisplaats van trainer Unai Emery en stond de volledige wedstrijd tussen de lijnen als rechtsachter. Na 51 minuten kreeg hij de eerste gele kaart van de wedstrijd door een overtreding op Bordeaux-aanvaller Diego Rolan.

Leider Monaco heeft geen steek laten vallen, integendeel. De ploeg uit het Prinsdom walste over Metz en won met 0-6. In de eerste helft zetten Lemar, Germain en Silva de Monegasken al op een geruststellende 0-3 voorsprong. Na de pauze bleef het een kwartiertje rustig, maar na de rode kaart voor Doukoure drukte Monaco opnieuw door. Fabinho en tweemaal Carrillo diepten de bonus uit tot 0-6, ex-Standard-speler Bochilia zette de 0-7 eindcijfers op het bord. Daardoor blijft Monaco aan de kop van het klassement, met 19 op 24.

Anthony Vanden Borre kende niet zijn gelukkigste wedstrijd. De rechtsachter speelde opnieuw de hele partij, maar lag met een eigen doelpunt aan de basis van de comeback van Dijon. Ninga zette Montpellier op een dubbele voorsprong, maar een owngoal van Jourdren zorgde voor de aansluitingstreffer. Na de pauze leken de bezoekers door de derde treffer van Ninga op weg naar de zege, maar tien minuten voor tijd legde Vanden Borre de bal in eigen doel. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd zorgde Rivière voor de 3-3 eindstand.

Guillaume Gillet en Nantes hebben op eigen terrein een zuinige zege geboekt tegen Bastia. Na achttien minuten zorgde Stepinski al voor de enige treffer van de partij. Guillaume Gillet stond bij de thuisploeg de hele wedstrijd op het veld. Door de zege kruipt Nantes weg van de voorlaatste plaats.

Ivan Santini kroonde zich tot matchwinnaar bij Caen. De voormalig Rouche trapte zijn ploeg vanop de elfmeter naar de overwinning tegen Toulouse. Caen staat nu 12e in de stand, Toulouse is vierde.

Rode lantaarn Lille heeft een belangrijke zege geboekt tegen Nancy. Met een strafschop zorgde Eder, die de EK-finale besliste, voor het enige doelpunt. De Noord-Fransen tellen nu zeven punten, Nancy wordt laatste met 5 op 24.

Bekijk hier de uitslagen en de stand in de Ligue 1!

SERIE A. Kums moet de duimen leggen voor Lukaku

Udinese, met Sven Kums 90 minuten tussen de lijnen, verloor kansloos met 0-3 tegen Lazio Roma. Immobile opende de score op het halfuur, Keita en opnieuw Immobile zorgden ervoor dat na een uur spelen de eindstand al op het bord stond. Bij Lazio stond Jordan Lukaku de hele partij op het veld.

Chievo is met 0-2 gaan winnen op het veld van Pescara. In het slotkwartier zorgden Leggiorini en Inglese voor de zege.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Serie A!

PRIMERA DIVISION. Andreas Pereira onderuit met Granada

Andreas Pereira wordt dit seizoen door Manchester United uitgeleend aan Granada en speelde zaterdagmiddag een thuiswedstrijd tegen promovendus Leganes. De Braziliaanse Belg speelde de volledige wedstrijd, maar kon niet voorkomen dat Granada met 0-1 in het zand beet door een doelpunt van de Argentijn Alexander Szymanowski in de 76e minuut.

Deportiva La Coruna hield de drie punten thuis tegen Sporting Gijon. Alvarez wiste de openingstreffer van Borges uit, maar in de slotfase zorgde Babel voor de zege.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Primera Division!

LIGA NOS. Bankzitter Depoitre ziet Porto winnen

Porto liet op de zevende speeldag van de Portugese Primeira Liga geen spaander heel van Nacional Madeira. De Draken wonnen na een zuivere hattrick van Diogo Jota (11., 38. en 44.) en een doelpunt van André Silva (58.) met 0-4. Laurent Depoitre kwam niet in actie. Door de zege stijgt Porto (16 punten) in het klassement naar de eerste plaats, die het moet delen met titelhouder Benfica en Sporting Lissabon.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Liga NOS!

EREDIVISIE.PSV moet tevreden zijn met gelijkspel

Terwijl Feyenoord foutloos blijft, heeft PSV opnieuw punten laten liggen. Op bezoek bij Heerenveen raakte het niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Zeneli zette de thuisploeg in de 72e minuut op voorsprong, maar drie minuten hingen de bordjes alweer gelijk. Juste werkte de bal in eigen doel. Verder kwam de landskampioen niet. Bij Heerenveen speelde

Stefano Marzo

zoals gewoonlijk de hele wedstrijd. De lampenclub moet nu al vier punten toegeven op Feyenoord, dat een wedstrijd minder gespeeld heeft.

Middenvelder Tom van Hyfte kon niet verhinderen dat Roda JC, hekkensluiter met drie punten, met 0-1 verloor van NEC Nijmegen. Excelsior-doelman Tom Muyters kende geen al te gelukkige avond en verloor met 3-0 bij Go Ahead Eagles, waar met Sébastien Locigno nog een andere Belg de hele match op het veld stond. In de stand is PSV (17 punten) tweede, op vier punten van leider Feyenoord dat zondag pas aan de bak moet. Go Ahead Eagles (8 punten) stijgt naar plaats twaalf, terwijl Excelsior negende staat met tien eenheden.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Eredivisie!

RUSLAND. Vercauteren pakt eerste zege

In Rusland behaalde Frank Vercauteren met Samara zijn eerste overwinning van de competitie. Tegen Anzhi Makhachkala waren het doelpunten van Yohan Mollo (19.) en Sergey Tkachev (45.+2) die voor de overwinning zorgden. De aansluitingstreffer van Bernard Berisha (90.+1) aan de zijde van Anzhi kwam te laat. Dankzij de overwinning wipt Samara over Arsenal Tula en FK Orenburg weg van de laatste plaats. Beide ploegen moeten later dit weekend wel nog in actie komen.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Premier Liga!