© AFP

Trump gooit seksvideo van ‘Miss Piggy’ in de strijd

Sinds het presidentieel debat is ze niet meer uit het nieuws te branden: Alicia Machado, de Venezolaanse Miss Universe van 1996. Trump zou haar destijds uitgemaakt hebben voor Miss Piggy, zo onthulde Hillary Clinton tijdens het debat. En nu pakt Trump uit met een sekstape om Alicia én zo ook Clinton in diskrediet te brengen.

mab

Het was Hillary Clinton die tijdens het debat Alicia Machado ter sprake bracht. De Venezolaanse schone schopte het tot Miss Universe in 1996, een wedstrijd waarvan Donald Trump overigens eigenaar is.

Volgens Hillary zou Trump haar uitgemaakt hebben voor ‘Miss Piggy’, omdat ze een beetje aangekomen was. En ook ‘Miss Huisvrouw’, omdat veel Venezolaanse vrouwen als huishoudster werken in de VS. Volgens Clinton was dat “één van de ergste dingen” die Trump heeft gezegd.

© REUTERS

Sinds het debat is Machado niet meer uit het nieuws weg te branden. In de 48 uur na het debat passeerde haar naam 200.000 keer op Twitter, en ook op televisie werd ze meer dan 6.000 keer vernoemd. De vrouw - die overigens intussen Amerikaans staatsburger is geworden - kwam ook zelf aan het woord, zowel op televisie als in de geschreven pers.

Mexicaanse Playboy

Al die aandacht kan Trump missen als kiespijn. Daarom probeert hij Machado nu in diskrediet te brengen. In een tweet beschuldigt hij Clinton ervan dat zij heeft geholpen om de voormalige miss een paspoort te bezorgen. En haast terloops vermeldt hij dat er een sekstape zou bestaan. Letterlijk klinkt het zo: “Heeft die oneerlijke Hillary geholpen om de degoutante (check sex tape en haar verleden) Alicia M een Amerikaans burger te maken, zodat ze haar kon gebruiken in het debat?”

Reden genoeg voor de Amerikaanse pers om op zoek te gaan naar die vermeende seksvideo. Voorlopig zonder resultaat. Het enige wat enigszins in de buurt komt, is een fotoshoot voor de Mexicaanse playboy. Daar heeft Alicia uiteraard ook nooit een geheim van gemaakt.

Vraag blijft of Trump op een goedkope manier probeert Alicia in diskrediet te brengen of er toch effectief een seksvideo bestaat. Een vraag die alleen Trump en Alicia kunnen beantwoorden.

© AFP

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER