Direct naar artikelinhoud
Games

5 tips voor wie zich aan 'Fortnite' wil wagen

Ook op gamebeurzen trekt Fortnite een massa volk.Beeld AFP

Hebt u met de start van het vijfde seizoen zin om u aan Fortnite te wagen? Ben Allossery, hoofdredacteur van gamingplatform Invader, heeft vijf tips die uw levensduur van uw personage gevoelig kunnen verhogen.

1. Vermijd de drukte

U start elke ronde met lege handen. Wapens en items zijn te vinden in de vele gebouwen die over de spelwereld verspreid zijn. Vlieg echter niet meteen naar de dichtbebouwde plekken. Het aantal gelijkgezinde spelers is er immers groot, waardoor uw overlevingskansen bijzonder klein worden. Zoek eerder een afgelegen huis om daar uw eerste wapens op te pikken.

2. Kies zorgvuldig uw arsenaal

Ga tijdens uw zoektocht zorgvuldig te werk en houd voor elke situatie een gepast wapen bij. Een shotgun voor gevechten binnen, een rifle voor confrontaties buiten en een scherpschuttersgeweer om vijanden in de verte om te leggen. O, en houd altijd een verbanddoos bij de hand, want na een gevecht kunt u best een pepmiddel gebruiken.

3. Doe die deur dicht!

Een eenvoudig maar effectief trucje: sluit de deur achter u wanneer u een gebouw bent binnengestapt. Zo lijkt het alsof er niemand binnen zit, waarna u nietsvermoedende bezoekers in een hinderlaag kunt lokken. Het omgekeerde werkt ook: lok nieuwsgierige tegenspelers naar binnen met een open deur. Bereid u dan wel voor op een stevig vuurgevecht.

Het omgekeerde werkt ook: lok nieuwsgierige tegenspelers naar binnen met een open deur

4. Bouw een muurtje

Kijk niet verbaasd op als een tegenspeler plots razendsnel begint te bouwen wanneer de kogels hem rond de oren fluiten. In Fortnite kunt u, naast trappen timmeren en valstrikken neerpoten, ook snel een muurtje optrekken ter verdediging. Zo schermt u zich af van kogels en kunt u vervolgens uw aanvaller proberen te flankeren.

Lees hier hoe de makers van 'Fortnite' erin zijn geslaagd om rijk te worden met een gratis game

5. Haal een headset in huis

Een koptelefoon is essentieel om te overleven in Fortnite. Wie beweegt, maakt geluid, dus houd uw oren goed open. Met een degelijke headset hoort u vanuit welke windrichting een vijand u probeert te besluipen. Snel omdraaien en de stiekemerd van hetzelfde laken een broek geven, is de boodschap.