© Photo News

Populariteit Rode Duivels bereikt ook elders ongekende hoogten (en twee van hen zijn het meest geliefd)

De populariteit van de Rode Duivels bereikt na het halen van de halve finale op het WK ongekend hoogten. Dat blijkt uit een onderzoek van de sociale media-experten bij bedrijf Meltwater Group. Uit hun analyse blijkt dat de Rode Duivels tijdens het WK maar liefst 737.000 keer vermeld werden op sociale media, terwijl Romelu Lukaku de meest populaire speler is.

svar

Uit de analyse van Meltwater Group blijkt dat het aantal vermeldingen vooral piekte tijdens de historische kwartfinale tegen Brazilië, die de Duivels met 2-1 wonnen. Het aantal vermeldingen klom toen zelfs boven de 100.000 uit: een unieke prestatie. Ook tijdens de halve finale tegen Frankrijk schoot dat cijfer naar duizelingwekkende hoogten: toen werden de Duivels iets meer dan 75.000 keer vermeld op sociale media.

In totaal werden de Belgen 737.000 keer vermeld tijdens het toernooi. Opvallend is dat “slechts” 19.000 daarvan uit België kwamen. Romelu Lukaku is met bijna 4.000 vermeldingen de populairste speler van de ploeg: hij doet nét beter dan kapitein Eden Hazard. Dries Mertens, Kevin De Bruyne en Marouane Fellaini vervolledigen de top vijf, maar volgen op ruime afstand van Lukaku en Hazard.

© Meltwater Group

© Meltwater Group

MEER OVER DE RODE DUIVELS