Zaterdag schoot een juwelier in Oostakker een overvaller dood toen die wegvluchtte.
Volledig scherm
Zaterdag schoot een juwelier in Oostakker een overvaller dood toen die wegvluchtte. © BELGA

Wapenhandelaar doet controversieel voorstel: "Laat zelfverdediging ook toe voor goederen"

Elk jaar komen er in ons land tienduizend legale vuurwapens bij. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Wapenregister. Vlak na de moordpartij van Hans Van Themsche in 2006 hebben tienduizenden mensen hun wapen ingeleverd, maar dat is volledig gekeerd. Een wapenhandelaar doet bovendien een controversieel voorstel. “Laat zelfverdediging ook toe voor goederen”, zegt hij.

36 reacties

  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Daar gaan ongelukken en wantoestanden van komen. Ik ben het eens met de commentaren die spreken over : 'wat met een brood, een portefeuille, een fiets ...' Ik zou eerder iemand die voor een eerste misdrijf veroordeeld wordt, zijn foto gewoon overal verspreiden. Gedaan met de privacy. Dat die dan uitwijken. Vele criminelen doen gewapende overvallen en hebben al een ellenlang strafblad! Hoe is dat nu mogelijk ?
  • Dirk Brouns

    6 jaar geleden
    Catherine Evers Het artikel gaat redelijk kort door de bocht. Maar ja van een sensatiegazet had ik niks anders verwacht. Pik er een statement uit zodat het idee al op voorhand een still dood is gestorven. Het ging hier zelfs niet over vuurwapens. Enkel maar het recht om zijn bezittingen te mogen verdedigen.
  • Luc De Rycke

    6 jaar geleden
    Personen en eigendom moet normaal beschermd worden door de overheid (politie,leger...) Indien die deze taak niet kunnen volbrengen (wat momenteel zo is)zou men de wettelijke mogelijkheid moeten hebben om dit zelf te doen zonder ervoor vervolgd te worden als een ordinaire crimineel.
  • Maurice Delahaye

    6 jaar geleden
    Strak plan....
  • Kevin Perremans

    6 jaar geleden
    En voor mensen niet .zo zie je maar goederen hebben een grotere waarde dan mensen