Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © iStock

Actieve Verdediging Wapenliefhebbers wil vernietiging amnestieregeling wapenvergunningen

BinnenlandDe amnestieregeling voor illegale wapenbezitters is verwarrend. Wie zich aanbiedt bij de politie, kan nooit vooraf zeker weten of zijn wapens voor regularisatie in aanmerking komen. Dat zegt de Actieve Verdediging der Wapenliefhebbers (AVWL), die de vernietiging vraagt van de amnestieregeling illegale wapens- en ladervergunningen.

3 reacties

  • Jef Denijs

    6 jaar geleden
    Zover zou ik ook niet gaan. Bepaalde winkeliers met dure goederen (bv. juweliers) en banken akkoord, maar niet voor de anderen of we belanden in Amerikaanse toestanden.
  • Stefan Vantstraat

    6 jaar geleden
    Het probleem is: je laat ze regulariseren... en dan komt de gouverneur en die zegt dat je al die tijd illegaal een wapen hent gehouden waardoor je het alsnog kwijt bent.
  • Dimi De Jae

    6 jaar geleden
    groot gelijk, de overheid faalt in het beschermen van zijn bevolking!
  1. “Gekookt zijn ze vaak echt niet lekker”: Pascale Naessens verklapt hoe je groenten wél smakelijk op je bord krijgt
    HLN Shop

    “Gekookt zijn ze vaak echt niet lekker”: Pascale Naessens verklapt hoe je groenten wél smakelijk op je bord krijgt

    Kookboekenauteur en keramiste Pascale Naessens (54) houdt van creëren. In plaats van vroeger werk heruit te geven, verschijnt nu haar eerste compilatie met de beste groenterecepten. Het eerste in een serie van vijf themaboeken waarvan het volgende helemaal rond desserts zal draaien. HLN Shop zette zich rond de tafel met de chef voor een gesprek: “Ik wil dat mensen plezier vinden in het bereiden van groenten, dat het leuk en lekker is.”
  2. “Alcoholwaarschuwingen op elke parasol?”: sector uit ongenoegen over nieuw ontwerp rond alcoholreclame

    “Alcohol­waar­schu­win­gen op elke parasol?”: sector uit ongenoegen over nieuw ontwerp rond alcoholre­cla­me

    Een voorlopig ontwerp van een ministerieel besluit van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) over alcoholreclame zorgt voor ongenoegen binnen de sector. Daarin staat dat er gezondheidswaarschuwingen zouden moeten komen bij alle vormen van alcoholreclame en dat in een soort roterend systeem. Concreet zou dat volgens ‘VTM Nieuws’ kunnen betekenen dat er op bijvoorbeeld parasols met bierreclame ook nog verschillende alcoholwaarschuwingen moeten gedrukt worden. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) probeert te sussen: “De discussie is niet afgelopen.”