Een militair dwingt een van de vrouwen om te gaan zitten. Even later wordt ze doodgeschoten, samen met haar kind en een andere vrouw en haar kind.
Volledig scherm
Een militair dwingt een van de vrouwen om te gaan zitten. Even later wordt ze doodgeschoten, samen met haar kind en een andere vrouw en haar kind. © rv

Opschudding na executievideo in Kameroen: twee moeders met kinderen in koelen bloede vermoord door regeringssoldaten

In Kameroen gaat op de sociale media een video rond waarin vermoedelijke regeringssoldaten twee vrouwen en hun kinderen executeren omdat ze banden zouden hebben met de Nigeriaanse jihadistische terreurgroep Boko Haram. Een woordvoerder van de regering, Issa Tchiroma Bakary, doet het filmpje af als "fake news", maar zegt wel dat "het staatshoofd Paul Biya een onderzoek heeft bevolen".

7 reacties

  • jintha peeters

    6 jaar geleden
    en de kinderen zijn weer onschuldig een kind weet nog niet wat iss is of een andere terreur organisatie
  • Dimitri Mostrey

    6 jaar geleden
    De andere kant van het verhaal krijgen we nooit. In Nigeria bijvoorbeeld zijn dit jaar al ruim 6.000 christenen vermoord en honderden kerken in brand gestoken door jihadisten. Stel je voor dat het omgekeerd was. Het werd dagelijks besproken in de VN en het nieuws.
  • Ka Ka

    6 jaar geleden
    De kolonies van Europa.. verwoest achtergelaten en nu verbaast dat niemand daar wil blijven en naar de verantwoordelijke landen komen voor hun rechten. Zolang Europa zijn verantwoordelijkheid niet neemt om daar een permanente infrastructuur oplossing te maken, zal dit zo blijven voortgaan. Etenpakketjes sturen en dan dankbaarheid verwachten is het toppunt van arrogantie als je het aan mij vraagt.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Zo pakt men moslimextremisme correct aan.
  • chelle db

    6 jaar geleden
    U vindt de video dus wel terug op Goregrish. Wanneer wordt die site eindelijk eens verboden vraag ik me al lang af...