Direct naar artikelinhoud
Gerecht

Beklaagde in verkrachtingszaak vrijgelaten door staking

Het justitiepaleis in Brussel.Beeld photo_news

Een man die terechtstaat voor verkrachting en aanranding van twee vrouwen is door de rechtbank in Brussel vrijgelaten omdat hij al weken niet op zijn proces geraakt door stakingen. Door de cipiersstaking en de treinstaking was er immers geen personeel om de man naar het Justitiepaleis te brengen.

en

De man uit Halle zat sinds oktober in de gevangenis. Zijn ex-vriendin diende vorig jaar een klacht in tegen de man omdat hij haar meer dan eens zou hebben geslagen en verkracht. Ook een tweede vrouw meldde zich bij de politie: na een avondje op café had de man haar betast en tot orale seks gedwongen.

Het proces had deze zomer al drie keer begonnen moeten zijn, maar de zaak werd telkens uitgesteld. Eerst omdat de beklaagde van advocaat veranderde. De keren daarna omdat de cipiers en het treinpersoneel in staking waren. Daardoor was er te weinig personeel om de beklaagde naar het Justitiepaleis te brengen en kon hij gisteren opnieuw niet op het proces zijn. De rechtbank stelde de zaak uit tot november. 

Zijn advocaat vroeg de voorwaardelijke vrijlating omdat de man al sinds oktober in hechtenis zit. De rechter stond dat toe op voorwaarde dat hij geen contact heeft met de slachtoffers en een avondklok respecteert. Eén slachtoffer is niet gerust: "Ze is bang om hem tegen te komen", zegt haar advocaat.

Kenny D. mocht gisterenavond de gevangenis verlaten. Hij ontkent overigens alle zedenfeiten waarvan hij wordt beschuldigd. Het huiselijk geweld heeft hij bekend.