De Praagse ober Mirek van het Polpo restaurant, die is mishandeld door een groep Nederlanders, laat een foto zien van zijn verwondingen zien.
Volledig scherm
De Praagse ober Mirek van het Polpo restaurant, die is mishandeld door een groep Nederlanders, laat een foto zien van zijn verwondingen zien. © ANP

Nederlanders kloppen Tsjechische ober tot moes, maar die wuift excuses weg: "Ze doen dit puur voor de rechtszaak"

De Tsjechische ober Mirek, die in april door een groep Nederlanders in elkaar werd geslagen in Praag, hecht weinig waarde aan de uitgebreide excuses die zijn voornaamste belager Armin N. deze week aanbood via onze collega's van de Nederlandse krant Algemeen Dagblad. "Dit doet hij vooral als voorbereiding op de rechtszaak", zegt Jiri Brych, vriend en woordvoerder van Mirek.

11 reacties

  • Paul Janssens

    6 jaar geleden
    Gelukkig geen Belgische justitie
  • wesley netnem

    6 jaar geleden
    Daders doen alles om een lichtere straf te krijgen , HUN WOORD beteken NIKS !! Maar toch hechten de Rechters en Rechtbanken veel waarde aan het woord van de daders !!?? Absurd is het die liegen tegen de sterren op en zeggen alles als dat betekend dat hun straf lagers is ?? Geweld moet keihard bestraft worden zulke feiten moesten automatisch 10j effectief zijn Niks verzachtende omstandigheden !!
  • Jean West

    6 jaar geleden
    Ze zijn gepakt en hebben achteraf zoals altijd spijt.
  • etienne bies

    6 jaar geleden
    excuses..........schadevergoedingen......Beste Mirek je hebt gelijk .Hier moet je niets van geloven. Zodra ze terug in Nederland zijn zul je mogen fluiten naar je centen.
  • R Kunz

    6 jaar geleden
    En laat ze dan ook hun straf maar in Tsjechië uitzitten, dan denken ze volgende jeer misschien 2x na voordat ze rel gaan schoppen. Daar niet zo'n hotel service als ze hier kennen.