Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © iStock

Vrouw bracht het ultieme offer door zich levend te laten begraven voor eeuwige omhelzing met echtgenoot

In een dorpje in Oekraïne hebben archeologen een vondst gedaan die niemand onberoerd laat. Ze troffen in een graf een man en een vrouw aan die al meer dan 3.000 jaar innig met elkaar waren verstrengeld. De wetenschappers gaan ervan uit dat de vrouw zich levend liet begraven om voor altijd bij haar dode echtgenoot te zijn.

33 reacties

  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Archeologen spreken elkaar soms duchtig tegen. We horen maar een klok en die wilt zijn vondst goed verkopen of verder kunnen werken. Heel begrijpelijk. Misschien heeft de vrouw 'toegezegd' omdat ze anders verbannen zou worden en er over heel haar familie oneer zou vallen. Misschien was de vrouw een slavin die de man na zijn dood nog geneugten diende te verschaffen.
  • kris verbeek

    6 jaar geleden
    In India werden vroeger de vrouw(en) van een overleden man levend mee op de brandstapel verbrand. Dit was 'vrijwillig'.
  • Kevin van Goethem

    6 jaar geleden
    Daar verplicht mee in het graf. Hier verplicht een burkini. Ook uit liefde. Voor het geloof.
  • Maarten Lapeire

    6 jaar geleden
    En na 3000 jaar worden hun 'eeuwige omhelzing" toch nog beëindigd door enkele archeologen in de naam van de wetenschap. Laat die mensen liggen in hun laatste rustplaats...
  • andre Dewilde

    6 jaar geleden
    wat gaan die " wetenschappers" ons nog allemaal trachten wijs te maken. Ik ken "wetenschappers" die nog te DOM zijn om een lekke band te vervangen. Straf hé.