Afrikaanse immigranten proberen in Djibouti een internetsignaal op te vangen vanuit Somalië. De Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) wil een interactieve onlinecampagne starten om tegengewicht te bieden aan de vele onjuiste verhalen die mensensmokkelaars verspreiden onder (potentiële) migranten.
Volledig scherm
Afrikaanse immigranten proberen in Djibouti een internetsignaal op te vangen vanuit Somalië. De Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) wil een interactieve onlinecampagne starten om tegengewicht te bieden aan de vele onjuiste verhalen die mensensmokkelaars verspreiden onder (potentiële) migranten. © John Stanmeyer, USA, VII for National Geographic

Dienst Vreemdelingenzaken plant campagne tegen foute info van mensensmokkelaars

De Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) wil een interactieve onlinecampagne starten om tegengewicht te bieden aan de vele onjuiste verhalen die mensensmokkelaars verspreiden onder (potentiële) migranten. Dat blijkt uit een openbare aanbesteding die de DVZ vorige vrijdag heeft gelanceerd. 

9 reacties

  • Niko

    6 jaar geleden
    Misschien moeten we diegenen die al wel hier zijn zich niet welkom laten voelen en regelmatig hun dit laten voelen, dat kan ook helpen.
  • eli bosch

    6 jaar geleden
    Dat ze maar noteren dat er hier in België een win for life te rapen valt voor alle vreemdelingen en dat de bevolking voor hun zal werken tot hun 67e. Omgekeerde kolonisatie en slavernij/ Dat pas zou de correcte informatie zijn.
  • Peter Van de Velde

    6 jaar geleden
    Vraag is nog steeds van wie ze de informatieboekjes krijgen waarmee ze hier staan te zwaaien bij aankomst, n boekje eruitziend als n wegenatlas met groot opschrift '' EUROPA''. Die moet men aanpakken, en die ngo's zullen daar wel meer van weten.
  • William Bonny

    6 jaar geleden
    Wat een zever allemaal, stuur ze gewoon allemaal bij aankomst in Europa terug, en t'is ook opgelost. Ze zullen het zo ook wel doorvertellen aan hun soortgenoten hoor . Waarom altijd zo duur en moeilijk doen!!!.
  • Jurgen Dobbelare

    6 jaar geleden
    Ha zo zielig een campagne starten tegen een miljoenenenenen bussines Wat zal dat uithalen of betekent dit dat ze echt tich wel eraan werken hoor