Direct naar artikelinhoud
Lunchbreak

Dit is het belangrijkste nieuws van de ochtend

Dit is het belangrijkste nieuws van de ochtend
Beeld Photo News

De Rode Duivels zijn terug thuis, Frankrijk en Kroatië maken zich op voor de finale, Donald Trump wil na 2020 president blijven en Dour is toe aan zijn laatste dag. Dit en meer in de lunchbreak van De Morgen.

In het nieuws

Rode Duivels zijn weer thuis

De Rode Duivels zijn vannacht op Brussels Airport geland nadat ze gisteren in de kleine finale op het WK voetbal in Rusland de derde plek hebben veroverd. Vandaag wacht hen een laatste drukke dag met een koninklijk ontvangst en een rondrit door Brussel. Daarna kunnen ze aan hun welverdiende vakantie beginnen.

Dankzij de 2-0-overwinning tegen Engeland kunnen Hazard en co. het WK met opgeheven hoofd verlaten. Dat vindt ook de buitenlandse pers.

Twitter bericht wordt geladen...

Frankrijk is favoriet om wereldtitel binnen te slepen

Vandaag is het de beurt aan Kroatië en Frankrijk.  Die laatste is de favoriet. Les Bleus kunnen zich voor de tweede keer in zijn voetbalgeschiedenis tot wereldkampioen kronen. Daarvoor moeten ze in de finale in het Luzhniki Stadion in Moskou wel voorbij de stugge Kroaten zien te geraken. 

Moesten de Kroaten winnen, dan zou dat een boost geven aan trotse Balkanland. Niets beter voor een jonge natie dan een oorlog of succes in de sport om het nationaal gevoel op peil te houden, stelt Hans Vandeweghe.

Donald Trump ziet een tweede termijn wel zitten

De Amerikaanse president Donald Trump stelt zich kandidaat voor de verkiezingen van 2020. Dat zegt hij in de Engelse krant Mail on Sunday. "Het lijkt erop dat iedereen wil dat ik dat doe", aldus Trump. 

Hij verwacht ook geen serieuze concurrentie van de Democraten. "Ik zie niemand. Ik ken ze allemaal en ik zie niemand."

Israëlische leger houdt raid tegen Hamas-doelwitten

Het Israëlische leger heeft vannacht een reeks luchtaanvallen uitgevoerd op doelwitten van Hamas in de Gazastrook. De raid was een vergelding voor de aanval van de radicale Palestijnse organisatie van gisteren op doelwitten in Israël. Volgens het Israëlische leger vuurden de Palestijnen afgelopen nacht opnieuw vier raketten af op Israëlisch gebied.

Vrees voor tsunami door immense ijsberg bij Groenland

Een enorme ijsberg van zeker zes kilometer breed bedreigt een klein kustdorp in Groenland. De autoriteiten vrezen dat een tsunami het plaatsje Innaarsuit kan treffen als de ijsberg in elkaar stort. Op beelden is te zien hoe de ijsberg boven het dorp uit torent

In het nieuws
Beeld REUTERS

En verder...

Last van de festivaldip? "Gewoon één lijn speed"

Dour is vandaag toe aan zijn laatste dag. Het bier, de nachtelijke dansstondes en ruzies met campingmaatjes kunnen hun tol eisen. Hoe overleeft het publiek het festival? https://www.demorgen.be/muziek/last-van-de-festivaldip-gewoon-een-lijn-speed-en-andere-tips-van-festivalgangers-b2e5189b/Deze adviezen kregen we van ervaringsdeskundigen.

"Elon Musk kan zijn duikboot steken waar het pijn doet"

Een Britse duiker die betrokken was bij de reddingsoperatie in de ondergelopen Thaise grot is niet mals voor Tesla-topman Elon Musk. De Amerikaanse ondernemer had een speciale duikboot ontwikkeld om de vastgeraakte voetbalploeg uit de grot te redden, maar dat was louter een "publiciteitsstunt", vindt de Brit Vern Unsworth.

Een reddingsoperatie met Musk's toestel had "absoluut nul kans op slagen".Beeld AP