Direct naar artikelinhoud
Tv-tips

Drie fijne tips voor een tv-avond zonder WK

Drie fijne tips voor een tv-avond zonder WK

Vanavond valt het doek over het WK, en buiten is het 30 graden. En toch hebben wij drie goede redenen om binnen te blijven.

Aanrijding in Moscou

Een banale aanrijding op het parkeerterrein van een supermarkt aan de rand van Gent, in de volkswijk Moscou, gooit het leven van de 41-jarige huismoeder Matty helemaal overhoop. Ze krijgt vlammende ruzie met de 29-jarige vrachtwagenchauffeur Johnny over wie er nu eigenlijk in fout was. De aanrijding betekent het begin van een romantisch verhaal vol drama en rauwe humor.

Ademt als geen ander een Vlaamse sfeer uit, met mooie dialogen en een perfecte vertolking van Barbara Sarafian.

Om 20.35 uur op VTM

The Beatles: eight days a week

Na hun legendarische Amerikaanse debuut in 'The Ed Sullivan Show' in 1964 lieten The Beatles de Verenigde Staten in verbijstering achter en de naweeën van dit optreden werden in de gehele wereld gevoeld. Met hun albums en tv-optredens veranderden zij voor eeuwig de muziek- en popcultuur. Hun uitzonderlijke vakmanschap en charisma maakte hen tevens tot een van de grootste liveacts aller tijden.

Oscarwinnaar Ron Howard laat in deze documentaire aan de hand van nieuwe, geremasterde concertbeelden zien hoe goed, ruig en opwindend The Beatles live waren.

Om 21.45 uur op Canvas

The Untouchables

Misdaadklassieker van Brian De Palma over de jacht op gangster Al Capone. Ondanks de diep uitgewerkte plot zijn het toch vooral de acteurs die in deze gangsterklassieker een hoofdrol opeisen. Robert De Niro steelt de show als Al Capone, Kevin Costner weet de evolutie van Eliot Ness goed over te brengen en Sean Connery won met zijn vertolking van Jim Malone een Oscar voor beste bijrol. De schietscène met de kinderwagen die naar beneden dendert, is intussen iconisch geworden.

Om 20.50 uur op CAZ