Accounts die volgens Twitter zijn verbonden aan de beruchte 'trollenfabriek' Internet Research Agency (IRA) in Sint-Petersburg verspreidden de afgelopen twee jaar zeker 900 Nederlandstalige berichten.
Volledig scherm
Accounts die volgens Twitter zijn verbonden aan de beruchte 'trollenfabriek' Internet Research Agency (IRA) in Sint-Petersburg verspreidden de afgelopen twee jaar zeker 900 Nederlandstalige berichten. © Thinkstock

Russische internettrollen actief in ons land sinds aanslagen 22/3

Russische internettrollen hebben op Twitter geprobeerd het publieke debat in Nederland en België te beïnvloeden. Dat schrijft de Nederlandse krant NRC. 

16 reacties

  • Jean Van de Woestyne

    6 jaar geleden
    En bang dat we zijn.Niet dus.Men vergeet dat ook het Westen niets anders doet dan het nieuws manipuleren.Dus is het een goede zaak om de feiten van de twee kanten te kunnen beoordelen zonder dat het staatsapparaat zich daar in mengt.
  • Jef Pauwels

    6 jaar geleden
    De wetstraat zit vol trollen en het zijn geen Russische, geloof mij.
  • Fons Casteels

    6 jaar geleden
    Super: de vierde macht heeft het openbaat debat over islam en terrorisme gered. NRC heeft ontdekt dat die trollen de laatste twee jaar gemiddeld 3 Nederlandstalige tweets per dag verstuurd hebben. Als ik de baas zou zijn van die Russische trollenfabriek, dan kregen die Nederlandstalige trollen hun C4 wegens véél te zwakke prestaties. Mijnheer Michel - de oud-manager van Anderlecht - verstuurt drie tweets per uur, en zelfs daarmee kan hij "het politiek debat" niet sturen.
  • Paul Philippaerts

    6 jaar geleden
    Wie probeert wie wat wijs te maken. Nepnieuws, internet staat er vol van. Maar wie denken deze deftige heren dat ze zijn, om ons de les te spellen wat we niet mogen geloven en wat we wel moeten geloven.
  • Geert Tamsyn

    6 jaar geleden
    George Patrick Martou, is er iemand die zegt dat dit verkeerd is, misschien? Maar het is wel goed om te weten, een kritische geest is altijd nuttig, er zijn er hier zelfs die beweren dat de Rus nog nooit iemand heeft aangevallen!