Het wordt héél warm in Nederland...
Volledig scherm
Het wordt héél warm in Nederland... © Getty

Nederlandse weermannen schrikken: eind volgende week kan het zelfs 40 graden worden

Net als hier zijn ook de noorderburen nog lang niet van de hitte af. De meteorologen van de website Weerplaza.nl schrokken vanmorgen van een van de rekenmodellen die het weer van volgende week voorspelt: "Die geeft 40 tot 42 graden aan voor 28 en 29 juli, dat hebben we nog nooit gezien," zegt Ben Lankamp van Weerplaza aan onze collega's van AD.nl.

124 reacties

  • Louis Dedenker

    6 jaar geleden
    Ze kunnen tegenwoordig nog niet eens een voorspelling doen voor 3 dagen, tis altijd iets verkeerd. Dus niet veel aandacht aan schenken.
  • domien deschutter

    6 jaar geleden
    En ja, het mag voor mij minder warmr. En ja, ik heb (nog) geen rolluiken, waardoor warmte ook in huis blijft hangen... Maar op die manier steun ik de economie door aankoop van ventilator/luchtkoeler, en draait economie van koude maaltijden en horeca ook volop Achja...alsof wat wij denken/willen een invloed heeft op wat het weer zal worden?
  • Marco Maerten

    6 jaar geleden
    Luc Boeckx,het gaat om het seizoensgemiddelde. Een winter met bv 18 ijsdagen is niet noodzakelijk gemiddeld een koude winter! Misschien eens vergelijken hoeveel warme dagen (boven 20°c) Ukkel al heeft gehad dit jaar tegenover 1976?
  • Walter Corneel

    6 jaar geleden
    Mijnen computer zegt dat het gaat sneeuwen
  • Ludo Van Nuffelen

    6 jaar geleden
    Dit zegt alles over "weermodellen"....zoals de modellen van het IPCC....totaal waardeloos...