Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Johan Verbist evalueert videoref: "Dit WK bewijst dat we in België niet zo slecht bezig waren als men wilde laten uitschijnen"

WK voetbalOp het voorbije WK in Rusland kregen de scheidsrechters in alle wedstrijden voor het eerst de steun van een Video Assistant Referee (VAR). Net zoals in de eigen Jupiler Pro League, eiste die weleens een discutabele rol op. "Ik hoop dat de perceptie over de videoref in de Belgische competitie nu ook bijgestuurd wordt", zei scheidsrechtersbaas Johan Verbist vandaag. 

11 reacties

  • Benoni Vanstaen

    6 jaar geleden
    Aan de taak van de scheidsrechter word niet geraakt, dat moet het zijn. Maar dat men enkel mag tussenkomen bij flagrante missers van de ref, iedere match worden 10 fouten gefloten die geen fout zijn en evenredig niet gefloten fouten. Maar dat de VAR zoals meermaals op het WK over de uitslag of het verloop van de match beslist dat kan toch niet. Ogen dicht, ogen open op welke basis.
  • eric debanne

    6 jaar geleden
    Die zou ook beter zwijgen !
  • Peeters Freddy

    6 jaar geleden
    Verbist spreek voor zijn eigen winkel, hij kan toch moeilijk zeggen dat de VAR in België het slecht gedaan heeft.
  • Gudo Courtois

    6 jaar geleden
    9 kansen op 10 is het toch de scheidsrechter die beslist over winst of verlies. Wegens foutieve beslissingen. Er worden te weinig doelpunten gemaakt in voetbal, zodat zijn beslissingen te belangrijk zijn. Verschil met basketbal.
  • Ben Bosmans

    6 jaar geleden
    Frankrijk geen verdiend kampioen? Jesus,... na de Hollandse arrogantie vind ik de Vlaams/Belgische arrogantie nog 10 keer erger. Al vergeten dat de “helden” al bijna thuis waren op 20 minuten van het einde tegen Japan... tot dat een 30 meter hoge kopbal op 18 meter van de doellijn binnen ging in een winkelhaak: 1 kans op 100.’’ Arbitrage was zo slecht nog niet. Punt.